2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός – ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ (2018)

0
587

Τα όμορφα νέα της ημέρας είναι εδώ!

Παρακάτω θα βρεις την ανακοίνωση από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ για το λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργανώνουν με έπαθλο 5 βραβεία.

Διάβασε αναλυτικά και και εάν έχεις έτοιμο το έργο σου λάβε μέρος!


Ημερομηνίας υποβολής έργων 7 Οκτωβρίου 2018
Ημερομηνία λήξης υποβολής έργων 7 Νοεμβρίου 2018
e-mail των εκδόσεων: ekdoseisaenaon@gmail.com

Οι εκδόσεις AENAON πραγματοποιούν τον 2o Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Συγγραφής (ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ), που θα διαρκέσει από την 7η Οκτωβρίου 2018 έως την 7η Νοεμβρίου 2018.

Για δεύτερη χρονιά, ο εκδοτικός οίκος διοργανώνει διαγωνισμό για όλους τους συγγραφείς (νέους και μη).

Η θεματική κατηγορία είναι η κάτωθι:

Μυθιστόρημα

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν, είναι τα εξής:

Θα δοθούν πέντε βραβεία.

Τα πρώτα πέντε βραβεία θα εκδοθούν από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ. Ο πρώτος που θα διακριθεί θα έχει δικαίωμα έκδοσης και δεύτερου μυθιστορήματος από τον εκδοτικό οίκο. Ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος και πέμπτος θα εκδοθούν για το μυθιστόρημα που ξεχώρισε. Τα έξοδα των εκδόσεων αυτών επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον εκδοτικό οίκο και δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση για την έκδοση από τον συγγραφέα. Επίσης και οι 5 συγγραφείς θα έχουν ποσοστά από τις πωλήσεις (βάσει συμβολαίου της έκδοσης).

Γενικοί όροι διαγωνισμού:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 18 ετών και κατοικούν στην Ελλάδα.
Η γλώσσα γραφής είναι αποκλειστικά η Ελληνική.
Κάθε συμμετέχοντας έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος με: (1) έργο.

1) Μπορείτε να αποστείλετε το έργο σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση ekdoseisaenaon@gmail.com, υπόψη Εκδοτικού Τμήματος και με θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2018.
2 )Δεν μπορούμε να δεχτούμε δείγμα, παρά μόνο ολοκληρωμένο έργο.
3) Το έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο, καθώς επίσης και από μια περίληψη του βιβλίου.
4) Το Έργο σας θα μελετήσει 3μελής επιτροπή , αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες (φιλόλογος, εκπρόσωπο των εκδόσεων, αξιολογητής). Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας 1 μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού, για να σας γνωστοποιήσουμε αν το Έργο σας κρίθηκε κατάλληλο προς έκδοση από τον εκδοτικό μας οίκο.
5)Σεβόμαστε την πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων, αλλά η ευθύνη κατοχύρωσης της ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να κατοχυρώσετε τα πνευματικά δικαιώματα για το Έργο σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σε συμβολαιογράφο ή όπου αλλού κρίνετε πρόσφορο.

Δεκτές γίνονται μόνο οι συγγραφικές εργασίες ενηλίκων. Έργα παιδιών -όσο καλογραμμένα κι αν είναι- δεν μπορούν να εκδοθούν.

Οι προδιαγραφές ενδεικτικά είναι οι εξής: γραμματοσειρά TimesNewRoman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,5 μονοτονικό σύστημα.

Δεν δεχόμαστε έργα με ψευδώνυμο ή ελλιπή στοιχεία.

Ενδεικτική έκταση έργου από 150 μέχρι 400 σελίδες Α4.

Τα έργα που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό δεν θα πρέπει να έχουν εκδοθεί σε έντυπη ή e-book μορφή, ή σε blog κτλ.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευτούν σε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη του διαγωνισμού με ευθύνη του εκδοτικού οίκου. Μέχρι αυτό το διάστημα τα έργα που στέλνονται στον διαγωνισμό δεν μπορούν να εκδοθούν ή δημοσιευτούν τυπωμένα ή ηλεκτρονικά. Μετά το πέρας του μήνα απελευθερώνονται, με εξαίρεση τα βραβευμένα προς έκδοση.

Όσοι πάρουν μέρος στο διαγωνισμό αποδέχονται τα παραπάνω και τα αποτελέσματα της κρίσης της επιτροπής. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καμία παραβίασή τους δε θα προκύψει από τα παραπάνω.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων ΑΕΝΑΟΝ στα social media.

Επικοινωνήστε με τα γραφεία μας καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00, 2155016693 & 2155016697

Οι εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ ιδρύθηκαν το 2016 με σκοπό την έκδοση βιβλίων υψηλών προδιαγραφών και με μοναδικό στόχο τις καλύτερες συνθήκες για τους συγγραφείς και χαμηλό κόστος για το αναγνωστικό κοινό.

Στον όμιλο επιχειρήσεών μας διαθέτουμε ένα πλήρες πακέτο προκειμένου να καλύπτουμε τον συγγραφέα από το στάδιο της έγκρισης μέχρι και την έκδοση του νέου του βιβλίου. Η διαφημιστική μας εταιρία, -πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα με έμπειρους μαρκετίστες- αναλαμβάνει τον συγγραφέα και τον προβάλλει σε όλα τα μέσα. Το ατελιέ μας αποτελείται από έμπειρους γραφίστες, οι επιμελητές μας αναλαμβάνουν τη διόρθωση του έργου σας χωρίς να παρεμβαίνουν σε αυτό με σκοπό να χαθεί η ταυτότητα του συγγραφέα, και οι τυπογραφικές μονάδες είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν το όνειρο κάθε δημιουργού. Η επιλογή και τα κριτήρια για την έκδοση ενός βιβλίου είναι αυστηρά καθώς σεβόμαστε το αναγνωστικό κοινό και τις απαιτήσεις του.

Μέχρι σήμερα η έκδοση και το ταξίδι ενός βιβλίου είχε αβέβαιο προορισμό, με τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ ένα είναι σίγουρο το ταξίδι θα το καθορίσεις εσύ και τον προορισμό εμείς.

  • Βράβευση από τον όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για την ποιητική συλλογή Γλυπτών Παλιννόστησις
  • Βράβευση από τον όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για την ποιητική συλλογή Ψυχων διηγήσεις
  • Βράβευση από τον όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για το μυθιστόρημα Τσάι Βατόμουρο.
  • Βράβευση από τον όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για την ποιητική συλλογή Η αρμονία του Ε

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους ώστε να σε βοηθήσουν! Καλή επιτυχία!