Νέες κυκλοφορίες (9/3/2016): εκδ. Μεταίχμιο – Παιδική/Εφηβική Λογοτεχνία

0
455

Η ξύπνια βασιλοπούλα  Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ο μεγάλος μάγος Το ξωτικό και η χορεύτρια (Μικρές καληνύχτες)

• Η ξύπνια βασιλοπούλα (Μικρές καληνύχτες) – Αγγελική Δαρλάση
• Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Μαγικός Κόσμος)
• Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Τα Κλασικά)
• Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες – Ιούλιος Βερν
• Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μαύρος ιππότης – Ingo Siegner
• Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μεγάλος μάγος – Ingo Siegner
• Το ξωτικό και η χορεύτρια (Μικρές καληνύχτες) – Μαρία Νομικού


Η ξύπνια βασιλοπούλα (Μικρές καληνύχτες) – Αγγελική Δαρλάση

Η ξύπνια βασιλοπούλαΗ πριγκίπισσα Ωραία, απόγονος της Ωραίας Κοιμωμένης, συνεχώς βαριόταν και νύσταζε. Βαριόταν να είναι ωραία και να κάνει τα ίδια πράγματα και όλα της προκαλούσαν υπνηλία. Μια μέρα συνάντησε ένα αγόρι που ταξίδευε στον κόσμο αναζητώντας ωραία βιβλία και ξεχασμένες ιστορίες. Όταν η Ωραία του είπε πόσο πολύ βαριόταν εκείνος της έδωσε ένα βιβλίο που, όπως της είπε, θα την κρατούσε ξύπνια. Έτσι κι έγινε. Η Ωραία κοιμήθηκε μόνον αφού τέλειωσε την ανάγνωση του βιβλίου και ο ύπνος της ήταν γεμάτος όμορφα όνειρα. Διάβασε κι άλλα βιβλία και όσο διάβαζε τόσο πιο πολύ άνοιγαν τα μάτια της κι ευχαριστιόταν τη ζωή. Το παλάτι σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Το αγόρι δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα εκείνη, άνοιξε μάλιστα ένα βιβλιοπωλείο, η Ωραία έγινε βιβλιοθηκονόμος και όλοι οι κάτοικοι της χώρας βιβλιοφάγοι, έξυπνοι, αποφασιστικοί και δραστήριοι!


Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Μαγικός Κόσμος)

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Μαγικός Κόσμος)Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια όμορφη πριγκίπισσα, η Χιονάτη. Κυνηγημένη από τη μητριά της που τη ζήλευε, κρύφτηκε στο δάσος και βρήκε καταφύγιο στο σπιτάκι επτά νάνων.

Όμως η κακιά μητριά, που ήταν μάγισσα, τη βρήκε και της έδωσε να φάει ένα μαγεμένο μήλο.

Η Χιονάτη έπεσε σε βαθύ ύπνο, από τον οποίο μόνο ένα φιλί αληθινής αγάπης μπορούσε να την ξυπνήσει…


Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Τα Κλασικά)

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (Τα Κλασικά)Η Χιονάτη είναι μια πανέμορφη πριγκίπισσα που ζει μαζί με τον πατέρα της και τη μητριά της. Έχει δέρμα λευκό σαν το χιόνι, χείλη κόκκινα σαν το αίμα και μαλλιά μαύρα σαν τον έβενο.

Η μητριά της όμως δεν ανέχεται να υπάρχει άλλη ομορφότερη από αυτήν και κάθε μέρα βεβαιώνεται ρωτώντας τον μαγικό καθρέφτη της. Όταν παίρνει την απάντηση που φοβόταν, αποφασίζει να ξεφορτωθεί τη νεαρή κοπέλα, που καταφεύγει στο δάσος και βρίσκει καταφύγιο στο σπιτάκι επτά νάνων…


Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες – Ιούλιος Βερν

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρεςΟ εκκεντρικός Βρετανός αριστοκράτης Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει όλη του την περιουσία ότι μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σε μια εποχή που τα ταχύτερα μέσα ήταν το τρένο και το ατμόπλοιο.

Συντροφιά με τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού, ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι διανύοντας ασύλληπτες αποστάσεις, χωρίς να φαντάζεται ότι ένας μυστικός αστυνομικός παρακολουθεί την κάθε του κίνηση, γιατί τον θεωρεί ύποπτο μιας μεγάλης κλοπής σε τράπεζα του Λονδίνου.


Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μαύρος ιππότης – Ingo Siegner

ΟΟ μικρός δράκος Καρύδας - Ο μαύρος ιππότης μικρός δράκος Καρύδας είναι απελπισμένος: ο θείος του ο Ίνγκμαρ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!

Έπεσε στη δρακοπαγίδα του σκληρόκαρδου Μαύρου Ιππότη και κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

Αλλά ο Καρύδας δεν το βάζει εύκολα κάτω: μαζί με τη Ματίλντα και τον βάρδο Βάλτερ καταστρώνουν ένα πανέξυπνο σχέδιο σωτηρίας.

Θα καταφέρει ο μικρός δράκος να σώσει τον θείο του;


Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μεγάλος μάγος – Ingo Siegner

Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ο μεγάλος μάγοςΟ μικρός δράκος Καρύδας δεν πιστεύει στα μάτια του: μπροστά του στέκεται μια κατσίκα και δηλώνει πως είναι… μαγεμένος μάγος!

Πώς γίνεται;

Ο Καρύδας δεν περιμένει να του το πουν δεύτερη φορά: μαζί με τη φίλη του Ματίλντα και την κατσίκα ξεκινούν για τον μυστηριώδη μαγεμένο πύργο, όπου ζει ο κακός μάγος Κατσικογένης.

Θα καταφέρει ο μικρός δράκος να λύσει τα τρομερά του μάγια;


Το ξωτικό και η χορεύτρια (Μικρές καληνύχτες) – Μαρία Νομικού

Το ξωτικό και η χορεύτρια (Μικρές καληνύχτες)Ο Μάλβης, το νεαρό ξωτικό από τη Σανδαλοχώρα, δε θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του μπαμπά του, του παππού του και του προπάππου του.

Η καρδιά του τον σπρώχνει να ακολουθήσει το όνειρό του, δηλαδή να ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, πολλή διασκέδαση και καθόλου δουλειά.

Όταν όμως μια μέρα συναντήσει μια χορεύτρια, θα ανακαλύψει για τον εαυτό του κάτι που δε φανταζόταν…


Πηγή: εκδ. Μεταίχμιο