Ο γιος | Jo Nesbo | Κριτική – άποψη

0
1045

Ο γιος

Jo Nesbo – Μεταίχμιο

Σελίδες:560


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.

O ηρωινομανής Σόνι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. Χάρη στο απόκοσμο χάρισμά του να παρηγορεί, δέχεται με μακαριότητα τις εξομολογήσεις των συγκρατούμενών του, oι οποίοι νιώθουν λυτρωμένοι μετά απ’ αυτές. Κανένας δεν μοιάζει να νοιάζεται πώς ο Σόνι βρίσκει με τόση ευκολία τη δόση του μες στη φυλακή ούτε για ποια εγκλήματα εκτίει ποινή.

ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…

Ο εθισμός του ξεκίνησε από τότε που ο αστυνομικός πατέρας του προτίμησε να αυτοκτονήσει όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά. Τώρα το παιδί αυτό είναι στο επίκεντρο ενός ολόκληρου κυκλώματος συγκάλυψης εγκλημάτων στο οποίο εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απελπισμένοι ιερείς.

ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

Μια συγκεκριμένη όμως εξομολόγηση που θα ακούσει ο Σόνι θα ανατρέψει τα πάντα, γιατί θα του αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Έχοντας διαβάσει όλη τη σειρά του Jo Nesbo με πρωταγωνιστή το Χάρι Χόλε φαντάζεσαι πως θα εξελιχθεί και αυτό το βιβλίο. Η αλήθεια όμως είναι, πως το μοναδικό στοιχείο που παραμένει ίδιο, είναι το αμείωτο ενδιαφέρον που σου προκαλεί κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία σελίδα!

Τα κύρια χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι δύο. Αρχικά, η αγωνία για το μέλλον αλλά και η “απορία” για το παρελθόν του Σόνι και της οικογένειάς του. Δεύτερον, οι μεγάλες ανατροπές που φτάνουν έως το τέλος και σου κόβουν την ανάσα.

Καθώς η ιστορία δεν παρουσιάζεται -κυρίως- από την πλευρά της αστυνομίας, ο αναγνώστης βρίσκει κοινά σημεία με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αναφορικά με την κοινωνική αδικία και αποζητά δικαίως την κάθαρση.

Ο γιος” μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του Nesbo και σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική αρχή για κάποιον που θέλει τώρα να γνωρίσει το συγγραφέα.


Μπορείς να προμηθευτείς το βιβλίο από εδώ

Δες περισσότερες bookreviews