Η κουκουβάγια – Samuel Bjørk | Κριτική – άποψη

0
447

  Η κουκουβάγια – Samuel Bjørk – εκδ. Διόπτρα

«Η κουκουβάγια» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον Χόλγκερ Μούνκ και τη Μία Κρούγκερ.

Αρχικά έχοντας ήδη διαβασει το πρώτο βιβλίο «Παγωμένος άγγελος», ήξερα τι να περιμένω από τον Samuel Bjørk και ευτυχώς με επιβεβάιωσε! Ο τρόπος γραφής δεν σε κουράζει καθόλου, αντιθέτως σε συνεπαίρνει και για την ακρίβεια δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις.

Όσο για την ιστορία είναι κάτι πρωτότυπο. Ένα πτώμα που βρίσκεται σε περίεργη στάση και  κατάσταση (δεν λέω αλλά γιατί θα είναι spoiler) είναι η αρχή της ιστορίας που θα κάνει όλο το τμήμα Ανθρωποκτονιών να τρελαθεί. Ο επικεφαλής του τμήματος Χόλγκερ Μούνκ, που προσπαθεί να βρει ένα ρυθμό στα προσωπικά του και το βασικό μέλος της ομάδας του, η χαρισματική Μια Κρούγκερ, που προσπαθεί μέσα στην κατάθλιψή της να κρατηθεί στη ζωή, είναι εκείνοι που καλούνται  να κινηθούν πιο γρήγορα από ολους πριν να είναι πολύ αργά.

Το βιβλίο είναι ναι μεν αστυνομικό αλλά ο τρόπος που γράφει παραπέμπει σε θρίλερ. Η ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργήσει είναι μοναδική και ο ρυθμός κατάλληλος για να κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά συνέχεια. Αυτός ο συνδυασμός αστυνομικού – θρίλερ το απογειώνει!

Προτείνω και τα δύο βιβλία οπωσδήποτε!

Κριτική: Αλεξάνδρα

Για περισσότερες κριτικές βιβλίων δείτε εδώ.