Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ | Κριτική – άποψη

0
254

Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ (Jack Lennon #1)

Stuart Neville

«Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ» αποτελούν το πρώτο βιβλίο της σειράς του συγγραφέα Stuart Neville. Είναι ένα βιβλίο αγωνίας με πολύ ιδιαίτερη ιστορία.

Ο Τζέρι Φέγκαν ήταν ένας εκτελεστής ο οποίος βρίσκεται τελικά στη φυλακή. Όταν αποφυλακίζεται είναι ένας κατεστραμμένος και μετανιωμένος άνθρωπος. Είναι όμως και πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους. Βλέπει κάποιους από αυτούς που σκότωσε σα να είναι ζωντανοί ακόμα, σα φαντάσματα. Εκείνοι τον τιμωρούν βασανίζοντας τον με ουρλιαχτά και την μόνιμη παρουσία τους δίπλα του. Ζητούν εκδίκηση και εξαφανίζονται μόνο με ένα τρόπο. Η αποστολή του γίνεται πολύ δύσκολη όταν στο δρόμο του βρίσκεται μια γυναίκα με την κόρη της που αποφασίζει να τις προστατέψει.

Πρόκειται μάλλον για ένα πολιτικό θρίλερ (δύσκολα μπορείς να το κατηγοριοποιήσεις βέβαια) που έχει σα φόντο την πολιτική κατάσταση της Β. Ιρλανδίας. Αν και ξέρεις από την αρχή τι γίνεται και καταλαβαίνεις πως θα πάει η ιστορία, η αγωνία είναι στο δεις τελικά μέχρι που θα φτάσει και πως και ποιοι θα τιμωρηθούν.

Εάν σε κάποιον δεν αρέσουν τα βιβλία με πολιτικά στοιχεία δε θα το συνιστούσα, αν και οι σημειώσεις της μεταφράστριας είναι πολύ καλές και η συνέχεια της σειράς με το δεύτερο βιβλίο «Συνομωσία της φωτιάς» είναι τελείως διαφορετικό στυλ και σε ανταμείβει.

Κριτική: Αλεξάνδρα