Αγαπητά μου matobookalakia, σήμερα αποφάσισα να βοηθήσω λιγάκι με το θέμα της επιλογής κατάλληλου βιβλίου. Αν και τα περισσότερα βήματα που πρέπει κανείς να κάνει είναι απλά και αυτονόητα, πολλοί δεν τα ακολουθούν με αποτέλεσμα μετά να το μετανιώνουν και να έχουν σπίτι τους ένα σωρό αδιάβαστα βιβλία. Βέβαια δε σημαίνει πως διαφωνώ με όσους μπαίνουν σε ένα βιβλιοπωλείο, βλέπουν τι τους κάθεται καλά στο μάτι και το αγοράζουν, απλά το ρίσκο είναι μεγαλύτερο.
Παρακάτω λοιπόν θα σας πω 4 απλά βήματα ώστε τα χρήματα σας να πιάσουν τόπο.

1. Διάλεξε τη θεματολογία/είδος που θέλεις να διαβάσεις αυτή την περίοδο, πχ. περιπέτεια, αισθηματικά, κοινωνικά κλπ.

2. Κάνε μια έρευνα για το τι βιβλία υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία σε βιβλιοπωλεία της γειτονιάς ή στο internet σε βιβλιοπωλεία που έχουν site, κάτι το οποίο εγώ προσωπικά το προτιμώ αφού έτσι έχεις την ησυχία σου, μπορείς να τσεκάρεις σε πολλά βιβλιοπωλεία και να ψάχνεις όση ώρα θέλεις. Διάβασε την ιστορία τους στο πίσω φύλλο και μάθε για το συγγραφέα.

3. Αφού βρεις μερικά υποψήφια βιβλία που σου έκαναν κλικ, μπες στο Goodreads -στο οποίο δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό για να ψάξεις ένα βιβλίο- και τσέκαρε τη βαθμολογία τους (5 είναι το μέγιστο οπότε εάν είναι πάνω από 4 συνήθως είναι αρκετά καλό) και εάν έχεις χρόνο διάβασε και τις κριτικές που έχουν. Από προσωπική πείρα 8 στα 10 βιβλία η κριτική τους είναι πολύ κοντά και δκή μου άποψη, οπότε με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

4. Τέλος, αφού καταλήξεις σε ένα-δυο βιβλία, ρώτα φίλους και γνωστούς που ξέρεις ότι διαβάζουν για να ακούσεις την άποψη τους ή κάνε μια ερώτηση στο matobookalo και άμα είναι στα διαβασμένα θα έχεις την απάντηση σου πολύ σύντομα.

Εύκολα και απλά! Τώρα λοιπόν που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα θες να διαλέξεις βιβλίο, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσεις λίγο χρόνο πριν την αγορά τον οποίο θα γλιτώσεις όμως από την συζήτηση που θα έχεις με τον πωλητή/πωλήτρια οι οποίοι θα πρέπει να σου προτείνουν!

Αλεξάνδρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here