Κωνσταντίνος Καμπάκης | Συνέντευξη

0
1269

Κωνσταντίνος Καμπάκης: Ο συγγραφέας του βιβλίου Απομόνωση από EOE Books, μας μιλάει για εκείνον και την συγγραφή, μέσα από τη mini ανάκρισή του.

Στις mini ανακρίσεις, συγγραφείς γνωστοί αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να μας συστηθούν εν συντομία με περίπου 30 λέξεις ανά απάντηση. Διαθέτοντας μόνο λίγα λεπτά ανάγνωσης μαθαίνουμε για εκείνους βασικές πληροφορίες. Μέσω αυτής της διαδικασίας ανακαλύπτουμε νέους συγγραφείς και βιβλία που ίσως να μην γνωρίζαμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΑΚΗΣ

Πριν ξεκινήσουμε, θέλουμε να μας πεις λίγα λόγια για εσένα.

Γεννήθηκα και διαμένω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι δημοσιογράφος και μέλος του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων από το 2014! Εκεί είμαι αρχισυντάκτης και παρουσιαστής δύο τηλεοπτικών εκπομπών: “Πέρα από τα Αστέρια” με επίκεντρο την αστρονομία και τους φυσικούς νόμους που διέπουν το Σύμπαν. Η δεύτερη με τίτλο “Είμαστε μόνοι;” προσπαθεί να απαντήσει ακριβώς αυτό: Υπάρχει ζωή εκεί έξω; Επίσης είμαι μουσικός, καθώς παίζω κιθάρα και τραγουδάω στο μουσικό σχήμα Εννιάχορδοι!

Η Απομόνωση είναι η πρώτη μου μυθιστορηματική προσπάθεια αν και έχω καθημερινή και πολυετή επαφή με το γράψιμο λόγω αρθρογραφίας!

Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις τη συγγραφή;

Μετά από φανατική ανάγνωση ιστοριών τρόμου και φαντασίας άρχισα να αναρωτιέμαι αν μπορώ και εγώ να πλάσω μια ιστορία και να τη μεταφέρω στο χαρτί. Πέρασαν 10 χρόνια για να το τολμήσω!

Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης; Έχεις κάποιο γούρι, αγαπημένο μέρος, ώρα, εποχή, αντικείμενο κλπ;

Η αλήθεια είναι πως όχι! Μου αρέσει πάντως να γράφω βράδυ με πολύ χαμηλό φωτισμό. Λες και ότι δεν μπορεί να δει το μάτι το αντιλαμβάνεται η φαντασία και το παραποιεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό!

Τι θα ήθελες να ήσουν εκτός από συγγραφέας; Ασχολείσαι και με κάτι άλλο;

Κοινότοπο, αλλά ζηλεύω τους ηθοποιούς! Θα ήθελα πολύ να το κάνω αλλά μάλλον δεν θα το τολμήσω, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη ζωή…

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Προσπαθώ να κάνω εκδρομές! Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν βλέπω κυρίως ταινίες στην τηλεόραση και video games! Υπάρχει ένας μικρός gamer μέσα μου που είναι με το χέρι απλωμένο και συνεχώς ζητάει!

Κωνσταντίνος Καμπάκης
Απομόνωση

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής θέλεις φασαρία/μουσική, ή προτιμάς την ησυχία;

Απόλυτη ησυχία!

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έγραφες ασταμάτητα;

Όταν ένιωσα ότι το βιβλίο έφτανε στο τέλος του και υπολόγισα ότι μου μένουν μόνο τρία κεφάλαια. Εκεί πάτησα το γκάζι και “έτρεξα” σαν παλαβός!

Σε ποια εποχή και τοποθεσία -υπαρκτές ή μη- θα ήθελες να ζούσες έστω και για λίγο;

Θα ήθελα να μπορούσα να ταξιδέψω σε ονειρότοπους, όπως τους οραματίστηκε και τους απέδωσε στα διηγήματά του ο Λάβκραφτ!

Ποιος ήρωας βιβλίου θα ήθελες να είσαι, να έκανες παρέα ή να συναντούσες;

Θα ήθελα να ακολουθήσω τον Ρόλαντ Ντεσέιν και το “Κα” του στην αναζήτηση του Μαύρου Πύργου! Αναφέρομαι φυσικά στην επταλογία “Ο Μαύρος Πύργος” του Στίβεν Κινγκ!

Ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που διάβασες και σου άρεσε ή γενικότερα ποια μας προτείνεις;

Αυτή τη περίοδο διαβάζω ξανά το “Κοράκι” του Κινγκ! Εκεί που ένας εργαστηριακός ιός εξαφανίζει σχεδόν όλο τον πληθυσμό. Σκοτεινό μυθιστόρημα αλλά το αγαπώ!

Τι στοιχεία του χαρακτήρα σου δε θα ήθελες να είχε ο ήρωας/ηρωίδα σου;

Είναι ήδη πολύ πιο γενναίος από όσο θα μπορούσα να γίνω εγώ ποτέ! Επάνω τους Νεκτάριε και μη κωλώνεις! (χαχα)

Γιατί να διαβάσουμε το βιβλίο σου;

Η Απομόνωση είναι ένα μυθιστόρημα που σαν επίκεντρο το σκοτάδι και το πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτόν που εγκλωβίζεται μέσα του. Ίσως στην Απομόνωση οι περισσότεροι να συναντήσουμε τους εαυτούς μας!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι, συγκρότημα ή είδος μουσικής που να το έχεις συνδυάσει με το βιβλίο σου;

Με τα αγαπημένα μου Ξύλινα σπαθιά που κυριολεκτικά με μεγάλωσαν. Οι ήρωες μας πριν συναντήσουν το πεπρωμένο τους ακούν στο ραδιόφωνο το Τρένο Φάντασμα!

Γιατί διάλεξες αυτόν τον τίτλο;

Η αλήθεια είναι ότι είχα στίψει το μυαλό μου για μέρες πριν καταλήξω! Νομίζω η Απομόνωση είναι εύστοχος τίτλος. Σε προϊδεάζει κατάλληλα!

Εάν το βιβλίο σου γινόταν ταινία ή σειρά, ποιος/-α ηθοποιός θα ήθελες να συμμετέχει και στο ρόλο ποιου ήρωά σου;

Δύσκολη ερώτηση! Στον κεντρικό ρόλο -του Νεκτάριου- θα προτιμούσα τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο. Ήταν σκληρός Κ***ολης στο Republic! (χαχα)

Ετοιμάζεις επόμενο βιβλίο ή κάτι άλλο;

Φυσικά! Μια τρομακτική ιστορία που θα διαδραματιστεί σε ένα μικρό χωριό στον Όλυμπο το 1936! Αναμείνατε!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Καμπάκης

Για το τέλος, πες μας μια ερώτηση που δεν σου έχουν κάνει αλλά θα ήθελες.

 Πραγματικά δεν έχω ιδέα! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι!

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο, χωρίς να σε περιορίζει το όριο λέξεων;

Πριν 22 χρόνια, όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου ένας συμμαθητής μου μού είπε μια ιστορία που είχε διαβάσει κάπου. Ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες διασχίζει ένα τούνελ. Εν μέσω ενός μεγάλου σεισμού εγκλωβίζονται και νιώθουν το κόσμο έξω να καταστρέφεται! Πάντα με γοήτευαν οι ιστορίες τρόμου και με τη συγκεκριμένη ενθουσιάστηκα!

Η ιστορία του συμμαθητή μου μπήκε στο υποσυνείδητο μου απ’ την μπροστινή πόρτα, πήρε μια καρέκλα και στρογγυλοκάθησε! Η ιστορία μπορεί να ξέφτισε με τον καιρό αλλά την ένιωθα εκεί να ανασαίνει! Η Απομόνωση είναι αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας που άκουσα στο γυμνάσιο. Καρποφόρησε 22 χρόνια μετά!

Οι ιστορίες υπάρχουν μέσα μας και περιμένουν υπομονετικά να τις δώσουμε λίγη απ’΄την προσοχή μας για να γεννηθούν!

Κλείνοντας, πες μας που μπορούμε να σε βρούμε, social media, email κλπ.

Στο Facebook θα με βρείτε ως Κώστας Καμπάκης, όπως επίσης και το βιβλίο μου Απομόνωση του Καμπάκη Κωνσταντίνου! Τέλος αναζητήστε τη σελίδα EOE Books για να μάθετε πρώτοι τις καινούριες εκδόσεις του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων!

Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Καμπάκη για τον χρόνο του και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συγγραφική του πορεία!


Μάθε τι μας αποκαλύπτουν άλλοι συγγραφείς.

Εάν είσαι συγγραφέας, έλα και να σε ανακρίνουμε.