Βιβλιοπρόταση: Το Κάστρο – Βαγγέλης Γιαννίσης – εκδ. Διόπτρα

«Το Κάστρο» είναι το δεύτερο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με τον Άντερς Οικονομίδη και αποτελεί μια πολύ καλή συνέχεια.

Το βιβλίο κινείται σε δύο επίπεδα: Πρώτον ένα έγκλημα στο ‘Έρεμπρο, που πρέπει να διαλευκανθεί και δεύτερον τα προσωπικά (επαγγελματικά και οικογενειακά) προβλήματα του Άντερς, τα οποία καλείται ο επιθεωρητής να λύσει όσο πιο αναίμακτα μπορεί. Και στα δύο επίπεδα οι ανατροπές είναι πολλές και η αγωνία μας στα ύψη. Έχει ωραία γραφή, με μοντέρνο λόγο που είναι κοντά στον αναγνώστη και ειδικότερα στο Ελληνικό κοινό και είναι ένα βιβλίο που σε κρατάει γιατί δεν έχει κουραστικές περιγραφές (τουλάχιστον εγώ βαριέμαι πολύ τις μεγάλες περιγραφές όπως και μεγάλες κριτικές…).

Κάτι που παρατήρησα και θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι κατά την άποψη μου το βιβλίο έχει επιρροές από άλλα αστυνομικά βιβλία, είναι δηλαδή σα να έχει πάρει ο συγγραφέας τα καλά στοιχεία από γνωστούς συγγραφείς και να τα έχει προσαρμόσει στο δικό του στυλ, κάτι που δείχνει ότι έχει διαβάσει αρκετά πριν ολοκληρώσει το βιβλίο του.

Αν σας άρεσε λοιπόν το πρώτο βιβλίο «Το μίσος» διαβάστε και το δεύτερο. Εάν δεν τα έχετε διαβάσει, κάντε το ξεκινώντας πάντα από το πρώτο βιβλίο.

Κριτική: Αλεξάνδρα

Για περισσότερες βιβλιοπροτάσεις δείτε εδώ.

2 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.