Άργησα αλλά να ‘μαι πάλι.. 784 σελίδες ήταν αυτές..

Αν και, καλά έκανα και διάβασα το ένα μετά το άλλο (1053 σελίδες το προηγούμενο), γιατί έτσι τα είχα φρέσκα στο μυαλό μου! (Το τρίτο δεν το έχω ακόμη… 😦 )

Όσο για την άποψη μου;

Αν το πρώτο –Το Πέρασμα– μ’ άρεσε, για το δεύτερο –Οι Δώδεκα Αιώνιοι– τι να πρωτοπώ!

Στην αρχή με κούρασε κάπως -ίσως γιατί περίμενα να δω τη συνέχεια από το προηγούμενο και ξαφνικά ξεκίνησε με άλλες ιστορίες, χρόνια πριν από εκεί που μας είχε αφήσει το πρώτο και νέους χαρακτήρες- από ένα σημείο και μετά απογειώνεται!

Έχει πολύ περισσότερη δράση και αγωνία από το Πέρασμα! Οι χαρακτήρες έχουν εξελιχθεί και βλέπουμε πλέον πως δένουν οι ιστορίες μεταξύ τους όλο και περισσότερο. Μέχρι τελευταία στιγμή όλα κάπου οδηγούν. Σε μερικά σημεία δε ξέρω και εγώ πως κατάφερα να το αφήσω από τα χέρια μου από όταν έπρεπε να κοιμηθώ.

Δε θα πω πολλά για την ιστορία αλλά θα αναφέρω ότι δε συμφωνώ με την άποψη ότι διαβάζεται ξεχωριστά από το πρώτο. Μπορεί κάποια κομμάτια στην αρχή όπως είπα να μην είναι ακριβώς συνέχεια αλλά στην πορεία του βιβλίου, βλέπεις ότι πρέπει να έχεις διαβάσει το πρώτο.

Αυτό που παρατήρησα και σε αυτό το βιβλίο όπως και στο πρώτο, είναι ότι έχει κάποια κλισέ και σε κάποια σημεία έρχονται βολικά τα πράγματα, αλλά καταλαβαίνω ότι κάπου πρέπει να πατήσει για να συνεχιστεί η ροή, οπότε προσωπικά δε με ενόχλησε.

Τέλος, νομίζω πως σε αφήνει σε λιγότερο «κρίσιμο» σημείο από ότι το Πέρασμα, παρ’ όλα αυτά εγώ νιώθω πιο έντονη την επιθυμία να διαβάσω το επόμενο τώρα, απ’ ότι όταν είχα τελειώσει το πρώτο.

Συμπέρασμα;

Αυτή την τριλογία την προτείνω αν και δεν έχω φτάσει στο τέλος!!!

Για περισσότερες βιβιοπροτάσεις δες εδώ και γενικά για βιβλιοαπόψεις εδώ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.