Άποψη για το βιβλίο

Πόσοι και πόσοι δεν είναι εκείνοι που θέλουν μια Τακτοποιημένη Ζωή. Να βολευτούν, να έχουν μια ρουτίνα, να ξέρουν κάθε μέρα που ξυπνούν πως θα είναι το πρόγραμμά τους. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Όμως η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλουμε.

Για τέτοιες καταστάσεις μας μιλάει αυτό το βιβλίο. Για έρωτες, χαμένες ευκαιρίες, απώλειες, για σχέσεις που αλλάζουν στην πορεία, για το παρελθόν που θέλεις να ξεχάσεις και μπορεί να σε κυνηγά, για εφήμερες απολαύσεις, για τη μοναξιά που μπορεί να νιώσεις ακόμα και εάν δίπλα σου υπάρχουν και άλλοι, όμως όλα αυτά κάτω από το πρίσμα των προσωπικών μας επιλογών. Πόσο φοβόμαστε να αλλάξουμε, να διεκδικήσουμε, να μιλήσουμε ή τελικά την ώρα που πρέπει, εάν κάνουμε τη σωστή για εμάς επιλογή.

Το βιβλίο μέσα από 15 μικρές ιστορίες και παρόλο που χρησιμοποιεί απλή γραφή, με τον τρόπο του μας δείχνει πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η ζωή μέσα από καταστάσεις, πως το μυαλό πολλές φορές διαλέγει τη ρουτίνα έναντι της αλλαγής και πόσο παραδινόμαστε μπροστά σε μάχες για μη θυσιάσουμε την «ηρεμία» μας. Άνθρωποι απλοί καθημερινοί από διάφορες κοινωνικοοικονομικές τάξεις, με προβλήματα γνωστά.

Παρόλο όμως που οι ιστορίες του έκρυβαν πολλές φορές πόνο, ήταν δοσμένες έτσι που σκοπός τους δεν ήταν να σου ‘ρίξουν’ την ψυχολογία, αλλά να σε κάνουν να ζήσεις και εσύ μαζί με τους ήρωες μια άλλη πραγματικότητα, για να δεις πως και άλλοι άνθρωποι μπορεί να περνούν τα ίδια ή χειρότερα και να αναρωτηθείς «εγώ τι θα έκανα;». Έτσι, αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο βιβλίο ήταν το πόσο αληθοφανείς ήταν οι ιστορίες του, αν και μια από τις αγαπημένες μου ήταν η Μαρκησία η οποία ήταν τοποθετημένη σε άλλη εποχή.

Κλείνοντας, κατέληξα ότι δεν ξέρω σε τι «κατηγορία» θα μπορούσα να εντάξω το βιβλίο, όμως μου άφησε μια αίσθηση οικειότητας, σίγουρα μου άνοιξε τα μάτια για το τι σκέψεις περνούν από το μυαλό και των άλλων ανθρώπων και τέλος κατάλαβα για άλλη μια φορά, ότι ναι, τελικά είμαστε οι επιλογές μας.

Σημείωση: Νιώθω πώς αυτό το βιβλίο θα το καταλάβουν βαθύτερα,  άτομα που έχουν ζήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους μια από αυτές τις καταστάσεις ή παρόμοιες και μπορούν να ταυτιστούν. Ίσως μάλιστα βοηθήσει και σε κάποιες περιπτώσεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.


Στο site μας θα βρεις και άλλες bookreviews και βιβλιοπροτάσεις που σίγουρα σε ενδιαφέρουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.