Η γυναίκα στο παράθυρο | A. J. Finn

0
1091

Η γυναίκα στο παράθυρο | A. J. Finn

Εκδόσεις Ψυχογιός

Λίγα λόγια για την ιστορία από το οπισθόφυλλο

Η Άννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της.

Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ – ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται…

Η άποψή μου

Ξενύχτησα με το Η γυναίκα στο παράθυρο… Τι ότι ξενύχτησα με το βιβλίο δεν φτάνει; Καλά, έχεις δίκιο. Θα σου πω και άλλα.

Η γυναίκα στο παράθυρο πραγματικά έκανε την τύχη της με αυτό που είδε ή νόμιζε ότι είδε… Εγώ θα ξυπνούσα τα βράδια με εφιάλτες πάντως με αυτή την εικόνα στο μυαλό μου… Πόσο μάλλον τώρα που η ζωή της δεν ήταν στα καλύτερά της τους τελευταίους μήνες. Μπρρρ…

Το βιβλίο λοιπόν, έχει πολύ ωραία γραφή με χιούμορ και αμεσότητα, αν και σε μερικά σημεία θα μπορούσε να κυλίσει πιο γρήγορα η ιστορία, κυρίως στην αρχή. Η αφήγηση γίνεται από την ίδια και σε παρασέρνει στο δικό της τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Παρόλο που κάποια στοιχεία της ιστορίας τα υποψιάστηκα σχετικά νωρίς (μου συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία) την εξήγηση δεν την περίμενα. Από ένα σημείο και μετά απλά δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Μικρή παρατήρηση εδώ: Στο βιβλίο γίνονται συχνά αναφορές σε παλιές ασπρόμαυρες ταινίες και αποσπάσματα από αυτές. Προσωπικά μερικές φορές με κούρασε, αν και καταλαβαίνω ότι βοηθούσε να στηθεί το σκηνικό. Παρ’ όλ αυτά δεν με επηρέασε αρνητικά στη ροή της ιστορίας.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ψυχολογικό θρίλερ και στο προτείνω! Αλλά ξεκίνησέ το νωρίς, μην σε πάρει το πρωί και εσένα…

Περισσότερες κριτικές – σχόλια