Η εποχή του κυνηγιού | Κριτική – άποψη

0
710

Η εποχή του κυνηγιού – Έρση Λάβαρη

Διάβασα το βιβλίο “Η εποχή του κυνηγιού” πριν μέρες αλλά τώρα κατάφερα να γράψω την άποψή μου. Το ξεκίνησα με προσδοκίες για να πω την αλήθεια. Και καλά έκανα! Άλλα περίμενα βέβαια και άλλα βρήκα. Αλλά καθόλου δε με χάλασε.

Λίγα λόγια για την ιστορία (απ’ το οπισθόφυλλο)

Aκούγονται διάφορες φήμες για το δάσος που εκτείνεται πέρα από το βορειοδυτικά προάστια της μεγάλης πόλης του Κιάπονσκανς. Τα πελώρια δέντρα του, οι απύθμενες λίμνες του και οι απόκρημνες πλαγιές του φιλοξενούν ανεξερεύνητα μυστικά που ακόμη και η επιστημονική κοινότητα της πόλης διστάζει να προσεγγίσει. Όλα, όμως, αλλάζουν μετά την ίδρυση της Σχολής Πειραματικών Σπουδών του Κιάπονσκανς, που οικοδομείται και λειτουργεί στο εσωτερικό του δάσους.

Φιλοπερίεργοι νέοι, θαυμαστές του αγνώστου και της αδρεναλίνης, ηλικίας από δεκαεννέα έως είκοσι δύο ετών, αποφασίζουν να φοιτήσουν στη σχολή με την ελπίδα να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά της περιοχής. Ανάμεσά τους οι από χρόνια φίλοι Ντάντε Ρίεσσεν και Λίλιμπεθ Έβερς. Κανένας όμως δεν έχει προβλέψει πως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και πιο άμεσος από τις αρχικές εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, προχωρώντας έτσι στην πλήρη έκθεση των φοιτητών σε απειλές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Η εποχή του κυνηγιού
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

Η άποψή μου 

Τι περίμενα

Ένα καλό βιβλίο φαντασίας με δράση και αγωνία και ίσως λίγα μεταφυσικά στοιχεία.

Τι βρήκα

Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο κυρίως για μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται μέσα σε ένα περιβάλλον με στοιχεία φανταστικού.

Η γραφή του

Απίστευτη! Απ’ τις πρώτες σελίδες μέχρι και την τελευταία σε κρατάει. Δεν πίστευα ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενη η συγγραφέας.

 Ιδιαιτερότητες του βιβλίου

  • Καταπιάνεται μέσα σε όλα και με την ομοφυλοφιλία με τρόπο τόσο φυσικό και όμορφο που δεν έχω ξαναδιαβάσει σε βιβλίο.
  • Δεν καταλήγει πάντα σε αναμενόμενες λύσεις.
Η εποχή του κυνηγιού
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

Γενική άποψη

Δεν ήταν κάτι τρομερά καινούριο. Οι συμπεριφορές αρκετών χαρακτήρων είναι κάτι που έχω ξαναδεί σε βιβλία φαντασίας. Όμως ο συνδυασμός των γεγονότων, οι ιδιαιτερότητές του, οι επιλογές των ηρώων και η συμπάθεια που αποπνέουν, η ζεστασιά που νιώθεις απ’ τη  γραφή της κας. Λάβαρη και η έλλειψη περιττών περιγραφών, το εκτόξευσαν.

Κάτι που δεν με κάλυψε

Επειδή ήταν κυρίως ιστορία αγάπης (κατ εμέ), τα κομμάτια του φανταστικού πήγαν σε δεύτερη μοίρα και δεν εξηγήθηκαν όσο θα ήθελα. Επίσης το τέλος με άφησε λίγο ακάλυπτη αλλά δεν μπορώ να πω πολλά.

Μου άρεσε;

Παααρα πολύ!

Τι προτείνω

Να γράψει βιβλία βάση αυτού. Με αυτό τον κόσμο. Και για άλλους ήρωες. Σε εποχή παράλληλη, προγενέστερη ή μεταγενέστερη.

Και οπωσδήποτε βρίσκεται στην κατηγορία #translategreekbooks

Περισσότερες κριτικές – απόψεις