Η νύχτα του Σάουιν | Κριτική – άποψη

0
975

Η νύχτα του Σάουιν – Φραντζέσκα Μάνγγελ

 Η νύχτα του Σάουιν είναι από τα βιβλία που έχουν φανταστικό εξώφυλλο! Ε, δεν μπορούσα να μην το πω.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Βλέπουμε τις παράλληλες ζωές του Κίμωνα (ανερχόμενος σκηνοθέτης) και της Στέφης (μπερδεμένη ζωγράφος), οι οποίοι έγιναν φίλοι στην εφηβεία. Η Στέφη περνάει πολλά μέσα στα χρόνια αλλά κανείς δε ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν μετά από την πρώτη ατομική της επιτυχημένη έκθεση με τίτλο “Η νύχτα του Σάουιν” εξαφανίζεται, ο Κίμωνας την ψάχνει παντού. Όταν τη βρίσκει, εκείνη τον διώχνει, όμως εκείνος πρέπει να ανακαλύψει τι έχει γίνει ώστε να τη σώσει.

Η νύχτα του Σάουιν
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

Η άποψή μου

Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο φαντασίας, φιλίας και έρωτα, που έχει σα φόντο μια αρχαία κέλτικη γιορτή, τη Νύχτα των Νεκρών.  Η ιστορία του μου θυμίζει, κάπως πιο αόριστα βέβαια, την ιστορία από έναν χαρακτήρα από το Υφαντό της Φιόναβαρ (αγαπημένη τριλογία). Εάν θες να το διαβάσεις, πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μην προσπαθείς να δώσεις σε όλα λογική εξήγηση. Η τρέλα, το χάος και η σκοτεινή ατμόσφαιρα κυριαρχούν και πρέπει να αφεθείς μέσα τους για να το απολαύσεις. Φανταστικά σκηνικά!

Η γραφή του βιβλίου είναι γλαφυρή και με αρκετές περιγραφές στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα του στυλ μου. Παρόλ’ αυτά αναγνωρίζω ότι σε κάποιον που του αρέσει αυτό το στυλ, αυτά τα στοιχεία θα εκτοξεύσουν το βιβλίο και η ιστορία θα τον συνεπάρει, ειδικά από ένα σημείο και έπειτα (εδώ συνεπήρε εμένα)!

Ένα στοιχείο που θέλω να προσθέσω, είναι ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένους συγγραφείς. Είναι σα να διαβάζεις ξένο μυθιστόρημα, εκτός από φράσεις που χρησιμοποιεί εσκεμμένα η συγγραφέας και παραπέμπουν σε Ελλάδα.

Γι’ αυτό το λόγο, αν σ’ αρέσει ο κάπως πιο ποιητικός τρόπος γραφής, οι ιστορίες αγάπης και τα βιβλία με μεταφυσικά στοιχεία στο προτείνω!

Περισσότερες κριτικές – σχόλια