Κάτω από το χώμα | Κριτική – άποψη

0
1407

Κάτω από το χώμα | Κριτική – άποψη

Peter James – Εκδόσεις Χάρτινη πόλη

Κάτω από το χώμα
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

Το Κάτω από το χώμα αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς του Peter James με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Δίωξης Εγκλήματος του Σάσεξ, Roy Grace.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο

Τέσσερα σκοτεινά, μεθυσμένα πρόσωπα τον κοίταξαν από ψηλά μορφάζοντας. Ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα περιοδικό, ένας αναμμένος μικρός φακός και ένας ασύρματος είχαν τοποθετηθεί δίπλα του. Ένα άθλιο λαστιχένιο σωληνάκι διοχέτευε οξυγόνο. Το καπάκι έκλεισε πάνω του και σφραγίστηκε από όλες τις μεριές.

Το μπάτσελορ πάρτι του Μάικλ κατέληξε σε εφιάλτη, με τον ίδιο παγιδευμένο μέσα σε φέρετρο, δύο μέτρα κάτω από τη γη. Η κακόγουστη φάρσα θα έπαιρνε σύντομα τέλος, αν οι τέσσερεις φίλοι δεν έχαναν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Η άποψή μου

Από την αρχή βλέπεις κάποια πράγματα και μπορείς να μαντέψεις και άλλα. Είναι το στυλ του βιβλίου τέτοιο όμως, που θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Και αυτό που συμβαίνει είναι οι ανατροπές. Η γραφή του μου άρεσε πολύ, γιατί είναι απλή και ο λόγος τρέχει. Δε σε κουράζει καθόλου.

Ο πρωταγωνιστής του -o Roy- μου άρεσε και τον συμπάθησα, οπότε θα ήθελα να δω τι θα γίνει σε επόμενο βιβλίο.

Ένα στοιχείο που κάπως μείωσε τον ενθουσιασμό μου για το βιβλίο, είναι ότι ενώ χρησιμοποιεί κάποια στιγμή το μεταφυσικό στοιχείο, όχι κάτι έντονο και ούτε ενοχλητικό, το ξαναχρησιμοποιεί και στην πορεία κάπου που θεωρώ ότι δε χρειαζόταν. Εκεί είναι που με “χάλασε” κάπως. Κατ εμέ ήταν μια άσκοπη χρήση του, όπως το παρουσίασε και με αυτό τον τρόπο με έκανε να νιώσω λίγο απαξίωση για τις  ικανότητες της αστυνομίας.

Συμπέρασμα

Είναι ένα αστυνομικό βιβλίο με στοιχεία θρίλερ και αγωνίας, που μου άρεσε πολύ και πέρασα ευχάριστα διαβάζοντάς το και το προτείνω παρ’ όλες τις μικροαδυναμίες του.

Περισσότερες κριτικές – σχόλια