Κυνηγός | Κριτική – άποψη

0
399

Κυνηγός – Μυρτώ Μαραγκού

Ο κυνηγός έχει ένα από τα ωραιότερα εξώφυλλα βιβλίων που έχω. Για να είμαι ειλικρινής, οι εκδόσεις Πηγή έχουν από τα πιο ωραία εξώφυλλα βιβλίων που έχω δει, όπως το πολύ πρόσφατο Ο οίκος των Βέρεμον.

 

Κυνηγός
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

Λίγα λόγια για το βιβλίο (από το οπισθόφυλλο)

Η Νέρεζα είναι μια κοπέλα χωρίς οικογένεια, μόνη στον κόσμο. Κανένας δεν νοιάστηκε ποτέ για εκείνη. Είναι στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν θυμάται αν έκανε, που δεν ξέρει πότε το έκανε. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε κανένας που να της μιλήσει για το παρελθόν της, την ταυτότητά της. Μοναδική της περιουσία ένα μικρό μαύρο βιβλίο, χωρίς τίτλο, που δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στην κατοχή της. Το βιβλίο που περιγράφει έναν άλλο κόσμο, τελείως διαφορετικό από τον δικό της. Μια μέρα, εντελώς απρόβλεπτα, ελευθερώνεται από τη φυλακή και αναγκάζεται να ζήσει μια καινούρια ζωή σε ένα άγνωστο σπίτι…

Η άποψή μου

Πρόκειται για ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο -166 σελίδες- με μικρά κεφάλαια και γρήγορη ροή, κάτι που με έκανε να το διαβάσω πολύ γρήγορα.

Βλέπουμε την πορεία που έχει η Νέρεζα από τη φυλακή στην καινούρια της καθημερινότητα και σε ότι νέο προκύπτει καθώς και πως αλλάζει η ζωή της όταν εμφανίζεται η Σκιά. Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου δίνουν εξηγήσεις, δημιουργώντας στον αναγνώστη έντονα συναισθήματα.  Έτσι τελικά, το βιβλίο σου αφήνει μια γεύση λύπης, χαράς και ελπίδας και πολλές σκέψεις για τη ζωή. Εάν βγάζεις ένα συμπέρασμα, αυτό είναι ότι η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη για τόσα πολλά γεγονότα στη ζωή μας, είτε το γνωρίσουμε, είτε όχι.

Η αλήθεια είναι ότι, αν και πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας με μεταφυσικά κομμάτια, έχει έντονο το στοιχείο της ενδοσκόπησης και της αυτοβελτίωσης και αυτό δεν ήταν κάτι που περίμενα.

Ίσως γι’ αυτό (επειδή το είχα αλλιώς στο μυαλό μου), παρόλο που η ιστορία ήταν χαριτωμένη και πολύ γλυκιά, δεν με ικανοποίησε πλήρως η εξέλιξη.

Αυτό που με ικανοποίησε όμως, ήταν η καλή γραφή της κας Μαραγκού. Είναι μια πολύ νέα συγγραφέας και όμως δημιούργησε τόσο έντονες εικόνες, άλλοτε βαθιά μουντές και άλλοτε όμορφες και ζωντανές που σε παρέσερναν. Ο λόγος της δε σε κούραζε αντιθέτως σε έκανε με τον τρόπο της να θες να μάθεις τη συνέχεια.

Ελπίζω στο μέλλον να δούμε και άλλα έργα της, γιατί πιστεύω έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Περισσότερες κριτικές – σχόλια