Κλικ δευτερολέπτων | Κριτική – άποψη

0
1301

Κλικ δευτερολέπτων

Χάρης Γαντζούδης – Εκδόσεις Λέμβος

Άποψη για το βιβλίο

Το Κλικ δευτερολέπτων του Χάρη Γαντζούδη, είναι ένα μικρό βιβλίο 153 σελίδων, που φιλοξενεί τις σκέψεις του συγγραφέα και στις μεταφέρει μέσα από 50 μικρά πεζά. Άλλοτε λίγων μόνο λέξεων και άλλοτε κάποιων σελίδων. Το κύριο θέμα είναι οι στιγμές. Ο άνθρωπος, οι σχέσεις του, τα βιώματα του, τα συναισθήματα του, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τόσα άλλα, δοσμένα μέσα από τις μικρές ή τις μεγάλες μας στιγμές. Είναι ένα βιβλίο με γλαφυρό ύφος και ποιητική γραφή. Γίνεται όμως σκληρό αρκετές φορές και ταρακουνάει τον αναγνώστη.

Παρόλο το μικρό του μέγεθος δεν το διάβασα μονορούφι γιατί σταμάτησα αρκετές φορές την ανάγνωση. Αυτά που σου προσφέρει δεν είναι απλά για να τα προσπεράσεις και να πας παρακάτω. Θέλουν σκέψη μα κυρίως να αφεθείς για να τα νιώσεις.

Κλικ Δευτερολέπτων
Κλικ Δευτερολέπτων – απόσπασμα

Η αίσθηση που αφήνει είναι γλυκόπικρη. Περισσότερο όμως με μελαγχόλησε και μέσω αυτού με προβλημάτισε. Ένιωσα τα προβλήματα των άλλων γύρω μου, με έκανε να νιώσω μικρή, να θυμώσω με αυτούς που παραπονιούνται για το κάθε τι και να σκεφτώ πόσο τυχερή είμαι τελικά.

Φόβος, μοναξιά, απώλεια, απόρριψη, χαμένες ευκαιρίες, ψέματα, πεθαμένες αγάπες και τόσα άλλα που οι άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν. Καταστάσεις που αλλάζουν σε μια στιγμή όλη σου τη ζωή. Αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ακόμα και εάν είναι σκληρές. Άνθρωποι που δεν γίνονται ποτέ ήρωες και άνθρωποι που δε ξέρουν άλλο δρόμο. Και μερικές φορές μια ελπίδα να αχνοφαίνεται και από αυτή πιάνεται ο καθένας μας και να προχωράει τη ζωή του όσο πιο καλά μπορεί.

Ένα βιβλίο διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει. Ένα βιβλίο που σε αφήνει με τις σκέψεις σου, για το ποιος θέλεις πραγματικά να είσαι.

Κλικ δευτερολέπτων
Instagram: @ale.matobookalo

Κλικ δευτερολέπτων – Χάρης Γαντζούδης

 Εκδόσεις Λέμβος

Βρες το βιβλίο εδώ

Οπισθόφυλλο

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων που αποτυπώνουν στιγμές φόβου, πανικού, απουσίας, απώλειας, αναζήτησης, μετάβασης, απόφασης, απελευθέρωσης… Στιγμές λίγο πριν το ξέσπασμα της μπόρας που όμως όταν περάσει θα φανεί ο ήλιος κι ο ουρανός θα καθαρίσει από τα σύννεφα, από ό,τι μας εμποδίζει να δούμε το δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας.

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων μέσα από τα οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να μας μεταφέρει εικόνες, συναισθήματα, αλήθειες, μιας εποχής που τρέχει κι αλλάζει και να μας βάλει στη ζωή ανθρώπων που είτε την ακολουθούν είτε μένουν αγκιστρωμένοι στο δικό τους κόομο.

Περισσότερες bookreviews