Το Read Greek Authors Project είναι ένας συνδυασμός από ιδέες, με στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας των Ελλήνων συγγραφέων εντός και εκτός των συνόρων.

Οι Έλληνες συγγραφείς, γράφοντας σε μία από τις πλουσιότερες γλώσσες, έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην παγκόσμια λογοτεχνία σημαντικά έργα. Εάν δεν έχεις διαβάσει μέχρι τώρα βιβλία από Έλληνες συγγραφείς, εμείς σου έχουμε 8 λόγους για να ξεκινήσεις.

Θέλοντας να βοηθήσουμε τους Έλληνες συγγραφείς να αναδείξουν το έργο τους, έχουμε ξεκινήσει projects για την υποστήριξή τους.

Τον Μάιο του 2018  δημιουργήσαμε στο Instagram τα hashtags #readgreekauthors και #translategreekbooks. Σκοπός είναι αφενός να γνωρίσουμε περισσότερα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων και αφετέρου να υπάρξει ένα ρεύμα ώστε να γίνουν γνωστά και στο εξωτερικό.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα hashtags έχεις και εσύ όφελος. Κάθε εβδομάδα διαλέγουμε μια αγαπημένη φωτογραφία για Photo of the week. Βάζοντας αυτά τα hashtags στις φωτογραφίες σου μπορεί να δεις και τη δική σου φωτογραφία στη στήλη μας, κερδίζοντας νέους ακόλουθους που θα τους αρέσει ο λογαριασμός σου.

Στη συνέχεια εισάγαμε τις mini ανακρίσεις. Συγγραφείς γνωστοί αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να μας συστηθούν εν συντομία. Διαθέτοντας μόνο λίγα λεπτά ανάγνωσης μάθουμε για εκείνους βασικές πληροφορίες. Μέσω αυτής της διαδικασίας ανακαλύπτουμε νέους συγγραφείς και βιβλία που ίσως να μην γνωρίζαμε.

Επιπλέον, στο matobookalo, οι συγγραφείς μπορούν να προτείνουν αγαπημένα τους βιβλία και να παρουσιάσουν μικρές ιστορίες και άρθρα τους δείχνοντάς μας πτυχές της γραφής τους.

Mini ανακρίσεις συγγραφέων

Γνώρισε καλύτερα τους Έλληνες συγγραφείς

Φόρμα ανάκρισης

Είσαι συγγραφέας; Θέλουμε να σε γνωρίσουμε

Photo of the week

Πάρε ιδέες από τις πιο ωραίες φωτογραφίες

Αρέσει σε %d bloggers: