Ο Όλεθρος, Ο Τέταρτος Καβαλάρης | Guest review: Άννα Σπανογιώργου

0
1573

Ο Όλεθρος, Ο Τέταρτος Καβαλάρης (ΙΙ)

 Μανώλης Παλαβούζης

Guest review της Άννας Σπανογιώργου

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
Είδος βιβλίου: Φαντασίας, Τρόμος

 

 

Ο Όλεθρος έρχεται μετά την Επώαση για να θερίσει με το κοφτερό του δρεπάνι την ανθρωπότητα. Χωρίς κανένα ουσιαστικό διαθέσιμο μέτρο εναντίων της πανώλης στην διάθεσή της, η υφήλιος  παλεύει ενάντια στην πανδημία.  Δεν πολεμάνε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Τη στιγμή που τα αποθέματα τροφίμων στερεύουν, τα βουνά με τα πτώματα υψώνονται στις πόλεις ολοένα και ψηλότερα. Κάποιοι θεωρούν πως είναι ασφαλείς, είναι όμως;

Οι πρωταγωνιστές, ριγμένοι  σε έναν άνισο αγώνα με το βακτήριο, δεν λησμονούν πως είναι άνθρωποι και μας δείχνουν πως πέρα από κάθε δύσκολη κατάσταση η ανθρώπινη φύση μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος στυλοβάτης, μα και ο χειρότερος εφιάλτης. Έτσι, συγκρούονται πρωταρχικά με τον εαυτό τους.

Για την υπόθεση δεν θα σας πω πολλά, γιατί το καθετί σε αυτό το δεύτερο μέρος της διλογίας είναι ο κρίκος μιας αλυσίδας που έχει σφυρηλατηθεί με φωτιά κατευθείαν από την κόλαση. Μονό που οι δαίμονές της δεν περπατούν στην γη, εισβάλουν ύπουλα στον ανθρώπινο οργανισμό και τον καταρρέουν.

 

Ο Μανώλης πήρε τους μεγαλύτερους ανθρώπινους φόβους και τους έβαλε σε ένα τσουκάλι.

Επίπονος και αιφνίδιος θάνατος, αρρώστια, τρομοκρατία, πείνα, εξαθλίωση, χειραγώγηση, πολυεπίπεδο αδιέξοδο, απώλεια. Η συνταγή του, ομολογουμένως, έχει πολλά μπαχαρικά ανθρώπινων συναισθημάτων: φόβος, απελπισία, αγωνία, πόνος, απώλεια, μίσος, μισαλλοδοξία. Αλλά στον αντίποδα: αγάπη, έρωτα, ελπίδα. Το αποτέλεσμα; Πραγματικά, εξαιρετικό!

Η γραφή του βιβλίου είναι υπέροχη. Αρκετά περιγραφική, χωρίς να αφήνει καμία απορία ή κάποιο κενό. Το τέλος της διλογίας μου άρεσε πολύ. Ήταν δεμένο, δικαιολογημένο. Με έκανε να σκεφτώ πως όντως, μπορεί κάτι τόσο μικρό και μακρινό να σταθεί τόσο ισχυρό όταν βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες. Και επίσης, πως το κακό δεν πηγάζει πάντα από το κακό, όπως αποδεικνύεται στο τέλος της ιστορίας.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια διλογία που μου έδωσε μια διαφορετική οπτική ζωής και με έκανε να νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτά που έχω. Υπάρχουν σημεία που έχουν εγχαραχτεί στη μνήμη μου, το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, αλλά άξιζε.


 

Όνομα: Άννα Σπανογιώργου

Ιδιότητα: Συγγραφέας

Αγαπημένα είδη βιβλίων: Φαντασίας, αστυνομικά, τρόμου

Η Άννα Σπανογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου ζει με την οικογένειά της μέχρι σήµερα. Έχει σπουδάσει στο τµήµα Εµπορίας και Διαφήµισης στη Θεσσαλονίκη, µε εξειδίκευση στον τοµέα των πωλήσεων.

Η ενασχόλησή της µε τον γραπτό λόγο την οδήγησε αρχικά στη στιχουργία, µε την οποία εκφράζει αναζητήσεις και ανησυχίες μέσα από το πρίσµα της φαντασίας, κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Αργότερα, η ιδέα της συγγραφής εξελίχθηκε ως µία επιπλέον πτυχή της δηµιουργικότητάς της, γεγονός που την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της μυθιστορήματος «Αέναη μάχη: Η πτώση» (βιβλίο 1), Εκδόσεις Πηγή (2016), ενώ ακολούθησε το δεύτερο μέρος της σειράς: «Αέναη μάχη: Άνοδος» (βιβλίο 2), Εκδόσεις Πηγή (2018).

Συμμετέχει στιχουργικά στα CD των Julian’s Lullaby “Dreaming of your fears” (2011, STF Records) & “Prisoner of Emotions” (Musica, 2016)

Μπορείς να ακολουθήσεις την Άννα Σπανογιώργου σε
 Facebook – InstagramGoodreads

 

Δες περισσότερες προτάσεις στις guest reviews αλλά και στις bookreviews από το matobookalo.

Γίνει και εσύ Guest reviewer στο matobookalo και πρότεινέ μας ένα αγαπημένο σου βιβλίο ή comic.