Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις | Guest review: Αλκιβιάδης Σκουλάς

0
1356

 

Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις – Ιερώνυμος Λύκαρης

Guest review του Αλκιβιάδη Σκουλά

Εκδόσεις Καστανιώτη

Είδος βιβλίου: Αστυνομικό, Χιούμορ

 

Το «Άκου πτώμα να μαθαίνεις» δεν είναι απλά ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Εδώ μιλάμε για μαύρη κωμωδία, σάτιρα, με καλτ αποχρώσεις κι ένα ιδιαίτερο πνεύμα από έναν άνθρωπο που σίγουρα θα ‘θελε κανείς να τα πιουν παρέα σε κάποιο μπαρ. Ο τίτλος ωστόσο, προέρχεται από την μνημειώδη ατάκα του Κωνσταντίνου Τζούμα στην ταινία «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», του Νίκου Νικολαΐδη. Πέρα από ένα με δύο στοιχεία που αναφέρονται εντός της ιστορίας, το βιβλίο δεν συνδέεται πουθενά αλλού σχετικά με την ταινία.

Ο αφηγητής και κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας αυτής, είναι ο εισαγγελέας Κόκκινος Τράγος. Ένα όνομα το οποίο εμπνεύστηκε απ’ το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Παρορίτη, το οποίο για να ‘μαι ειλικρινής, του ταιριάζει γάντι. Κι αυτό γιατί έχοντας δεδομένο ότι πολεμήθηκε απ’ το σύστημα το οποίο υπηρετούσε όταν προσπάθησε να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα, στο οποίο λειτούργησε ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Η φωτογραφία ανήκει στον Αλκιβιάδη Σκουλά

 

Σε γενικές γραμμές, είναι ένα καλογραμμένο noir μυθιστόρημα, ευκολοδιάβαστο, με μπόλικο χιούμορ, καθηλωτικό, και παρότι έχει περάσει πάνω από ένα χρόνος που το διάβασα, μου ‘χει μείνει αξέχαστο. Ειλικρινά, το συστήνω ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες του αστυνομικού, γιατί πέραν όλων των παραπάνω που ανέφερα, προσωπικά το βρήκα μοναδικό.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση! †


Όνομα: Αλκιβιάδης Σκουλάς

Ιδιότητα: Bookstagrammer, Bookreviewer

Αγαπημένα είδη βιβλίων: Αστυνομικά, ψυχολογικά θρίλερ, ιστορικά

Ο Αλκιβιάδης Σκουλάς με καταγωγή από τ’ Ανώγεια Ρεθύμνου, γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διαμένει. Η αγάπη του για το σκίτσο άνθισε σε ηλικία δύο χρονών, επηρεασμένος καλλιτεχνικά απ’ τον παππού του, λαϊκό ζωγράφο και γλύπτη, Αλκιβιάδη Σκουλά «Γρυλιό».

 

Στην Αθήνα σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες, επιλέγοντας τον κλάδο του 3D Animation και της γραφιστικής. Επίσης, είναι λάτρης του κινηματογράφου, της εικονογράφησης, και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, παίζοντας μαντολίνο.

Η λογοτεχνία μπήκε στη ζωή του το 2014, όταν κι άρχισε εντατικά να διαβάζει ιστορικά, αστυνομικά, ψυχολογικά θρίλερ, αλλά και φαντασίας. Η ανάγνωση με τον καιρό τον έφερε πιο κοντά με site όπως το Goodreads και έπειτα άρχισε να δημοσιεύει κριτικές του για βιβλία σε Facebook, Instagram και στο proteino.gr.

 

Δες περισσότερες προτάσεις στις guest reviews αλλά και στις bookreviews από το matobookalo.

Γίνει και εσύ Guest reviewer στο matobookalo και πρότεινέ μας ένα αγαπημένο σου βιβλίο ή comic.