Σκοτεινό Πέπλο | Guest review: Άννα Σπανογιώργου

0
7781

Σκοτεινό Πέπλο – Γιώργος Δάμτσιος

Guest review: Άννα Σπανογιώργου

Τίτλος βιβλίου κριτικήςΣκοτεινό Πέπλο
ΣυγγραφέαςΓιώργος Δάμτσιος
Εκδοτικός οίκοςΕκδόσεις BELL
Είδος βιβλίουΠεριπέτεια δράσης

 

Σκοτεινό Πέπλο

Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή κάποιου, εάν ένα σκοτεινό πέπλο καλύψει τα πάντα στο μυαλό του; Σε αυτό, προσθέστε ότι αυτό το άτομο μόλις έχει γλυτώσει από μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και ενώ είναι στο νοσοκομείο, εμφανίζεται ένας άνδρας, του λέει ότι κινδυνεύει και πως πρέπει να φύγει αμέσως από εκεί. Λοιπόν, αυτός ο άντρας είναι ο Λούκας, ο πρωταγωνιστής του «Σκοτεινού πέπλου».

Ειλικρινά, είχα την απορία πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η ιστορία, όταν ο κεντρικός ήρωας δεν θα είχε ιδέα από πού έρχεται, πού πάει και τι πρέπει να κάνει. Υπήρξαν στιγμές που τα γεγονότα τον οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Κι όμως! Μετά από πολύ λίγο η δράση συνεχιζόταν αμείωτη. Κανένα χαλαρό σημείο, η διήγηση από την πρώτη στιγμή πατάει γκάζι και εσύ είσαι επιβάτης σε αυτό το γρήγορο όχημα.

Ο Γιώργος Δάμτσιος δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα νέο είδος βιβλίου, μας φέρνει μια περιπέτεια δράσης. Όμως, κουβαλάει μαζί του όλα εκείνα τα στοιχεία που ο συγγραφέας τηρεί με ευλάβεια σε κάθε του βιβλίο: προσεγμένη γλώσσα, ωραίες δομές, κλιμακωτή ένταση.

Οι ήρωες μας συστήνονται εν συντομία, αλλά με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη ροή της πλοκής. Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα βιβλίο με άπλετες περιγραφές. Τα δεδομένα που δίνονται είναι συγκεκριμένα και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα σφιχτά δομημένο κείμενο. Οι διάλογοι είναι απλοϊκοί, καθημερινοί και αυθόρμητοι και η αμεσότητα αυτή σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι δίπλα και κρυφακούς.

Όσον αφορά την ιστορία, μπορώ να πω ότι είναι ευρηματική, βάζει τον αναγνώστη να προσπαθεί να κάνει συνδέσεις για να καταλάβει τι συμβαίνει. Στα θετικά, επίσης, πως κλείνει όλες τις ανοιχτές υποθέσεις στο τέλος, αφήνοντάς μας την προοπτική ότι οι «Ευγενείς Άγριοι» θα επιστρέψουν με μια νέα ιστορία. Τι; Δεν ξέρετε ποιοι είναι οι «Ευγενείς Άγριοι»; Ανοίξτε το βιβλίο και θα το μάθετε… αλλά, κάντε το με δική σας ευθύνη, γιατί μετά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε με ευκολία να το κλείσετε πριν το τέλος! You have been warned!

Περισσότερα για το Σκοτεινό Πέπλό θα βρεις εδώ.

Όνομα Άννα Σπανογιώργου
ΙδιότητάΣυγγραφέας
Αγαπημένα είδη βιβλίωνΦαντασίας, αστυνομικά, τρόμου

Θα την βρεις πατώντας εδώ: Facebook  Instagram Goodreads

38614662_10155437898402260_4596584488212889600_n

Η Άννα Σπανογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου ζει με την οικογένειά της μέχρι σήµερα. Έχει σπουδάσει στο τµήµα Εµπορίας και Διαφήµισης στη Θεσσαλονίκη, µε εξειδίκευση στον τοµέα των πωλήσεων.

Η ενασχόλησή της µε τον γραπτό λόγο την οδήγησε αρχικά στη στιχουργία, µε την οποία εκφράζει αναζητήσεις και ανησυχίες μέσα από το πρίσµα της φαντασίας, κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Αργότερα, η ιδέα της συγγραφής εξελίχθηκε ως µία επιπλέον πτυχή της δηµιουργικότητάς της, γεγονός που την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της μυθιστορήματος «Αέναη μάχη: Η πτώση» (βιβλίο 1), Εκδόσεις Πηγή (2016), ενώ ακολούθησε το δεύτερο μέρος της σειράς: «Αέναη μάχη: Άνοδος» (βιβλίο 2), Εκδόσεις Πηγή (2018).

Συμμετέχει στιχουργικά στα CD των Julian’s Lullaby “Dreaming of your fears” (2011, STF Records) & “Prisoner of Emotions” (Musica, 2016

Mini ανάκριση Άννας Σπανογιώργου

Περισσότερα για το νέο της βιβλίο Αέναη μάχη, Άνοδος

Δες περισσότερες προτάσεις στις guest reviews αλλά και στις bookreviews από το matobookalo.

Γίνει και εσύ Guest reviewer στο matobookalo και πρότεινέ μας ένα αγαπημένο σου βιβλίο ή comic.