GUEST REVIEWS

Be a Matobookalo’s guest reviewer

Πριν λίγο καιρό έφτιαξα μια λίστα με bookblogs και booktubers που γνωρίζω ώστε να είναι πιο εύκολο για όλους να βρούμε ο ένας τον άλλο.

Στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας, σκέφτηκα να φτιάξω μια νέα στήλη που να συνδυάζει απόψεις για βιβλία αλλά και την ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας καλύτερα. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι είναι η νέα στήλη.

Matobookalo’s guest reviews

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Εάν είσαι bookblogger, booktuber, bookstagrammer, συγγραφέας, έχεις βιβλιοφιλική σελίδα, λέσχη ή ομάδα ή ακόμα και εάν ασχολείσαι ενεργά με τα βιβλία είσαι ευπρόσδεκτος.

Τι θα πρέπει να κάνω;

Θα γράψεις μια κριτική (200-800 λέξεις) για ένα βιβλίο ή σειρά βιβλίων που σου άρεσε και μαζί με κάποιες πληροφορίες (έως 150 λέξεις) για σένα που θεωρείς ότι με αυτές θα σε γνωρίσουμε καλύτερα, θα τα στείλεις στο matobookalo@gmail.com. Επίσης θα συμπληρώσεις και την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σου.

Τι μορφή θα έχουν τα άρθρα που θα δημοσιεύονται;

Θα είναι 2 σε 1. Στην αρχή θα είναι η κριτική σου και μετά θα ακολουθούν οι πληροφορίες και το κείμενό σου για εσένα.

Πώς να είναι η κριτική;

Πρέπει να είναι δική σου, ειλικρινής, χωρίς spoiler και χωρίς υβριστικά ή χυδαία σχόλια, για ένα βιβλίο ή σειρά βιβλίων που σου άρεσε. Το στυλ είναι ελεύθερο ώστε να σε αντιπροσωπεύει.

Είδος βιβλίου που θα διαλέξω για κριτική;

Θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε αστυνομικό, θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου ή φαντασίας (fantasy, epic, sci-fi, graphic novels, dystopian κλπ)

Τι άλλο θα χρειαστεί για το άρθρο;

Σίγουρα μια φωτογραφία του βιβλίου που έχεις τραβήξει εσύ, ώστε να μπει σαν κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Επιπλέον προαιρετικά μπορείς να στείλεις το logo σου ή μια φωτογραφία από το blog, Instagram/Facebook λογαριασμό σου κλπ ή μια φωτογραφία με εσένα. Τα στέλνεις και αυτά στο matobookalo@gmail.com. Παράκληση: Οι φωτογραφίες να μην είναι θολές ή κουνημένες, δεν θα μπορέσω να τις ανεβάσω έτσι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις μετά τη φόρμα.

⇓ Η μαγική φόρμα που θα σε κάνει guest reviewer στο matobookalo ⇓

Τι να προσέξω πριν στείλω τα κείμενα;

Σίγουρα να κάνεις έναν ορθογραφικό και συντακτικό έλεγχο γιατί τα κείμενα θα δημοσιευθούν αυτολεξεί χωρίς να γίνουν διορθώσεις/επεμβάσεις ώστε να κρατήσουν το στυλ σου. Οπότε πρέπει να είναι κείμενα που πιστεύεις ότι σε αντιπροσωπεύουν.

Πότε θα βγει το άρθρο με την κριτική μου;

Αυτό αποφασίζεται από το matobookalo ανάλογα με τον όγκο των άρθρων που υπάρχουν προς δημοσίευση αλλά το πιο πιθανό είναι σχετικά άμεσα.

Υπάρχει περίπτωση να μη δημοσιευθεί το άρθρο μου;

Εάν δω ότι κάτι δεν ακολουθεί τους κανόνες που υπάρχουν, τότε θα σε ενημερώσω ώστε να το επανεξετάσεις, να τροποποιηθεί και να μπορέσει να δημοσιευθεί. Σκοπός είναι να έχουμε ωραίες και άρτιες κριτικές και παρουσιάσεις.

Εάν υπάρχει ήδη μια κριτική για το βιβλίο που έχω γράψει και εγώ κριτική, τι γίνεται;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός εάν έχεις εσύ και δε θες να δημοσιευθεί η κριτική σου. Τότε μπορείς να αλλάξεις το βιβλίο που διάλεξες για κριτική και να στείλεις νέο κείμενο.

Να περιμένω απάντηση σου από τη στιγμή που θα στείλω την κριτική μου; Και εάν ναι πότε;

Θα απαντάω σε όλους για επιβεβαίωση, για ότι έχω λάβει, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, -ελπίζοντας ότι θα είναι- μέσα σε μια εβδομάδα το αργότερο.

Που θα εμφανίζεται το άρθρο; Πρέπει να κάνω κάτι εγώ;

Θα δημοσιευθεί στην αρχική σελίδα του blog και αργότερα θα το βρίσκει κάποιος στην κατηγορία Guest reviews. Ύστερα θα φροντίσω να δημοσιευθεί και στη σελίδα του Matobookalo στο facebook, με όλα τα σχετικά tags ώστε να μπορούν να σε βρουν. Εσύ στη συνέχεια μπορείς να το κοινοποιήσεις όπου θες. Αν θες κάνε με tag για να το δω και να σου κάνω τα σχετικά like. 😉

Έχω απορίες. Που να σε βρω να με βοηθήσεις;

Στείλε μου στο matobookalo@gmail.com ή στη σελίδα του matobookalo στο facebook. Εάν είμαστε φίλοι στο facebook, instagram ή goodreads ξέρεις ήδη που να με βρεις. 🙂

Κάποια τελευταία πράγματα:

  • Σκοπός μας είναι με ειλικρίνεια να προτείνουμε κάτι που αγαπήσαμε και παράλληλα να μας αγαπήσουν και εμάς μέσω της κριτικής μας και όχι να διαφημίσουμε βιβλία.
  • Σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί κάτι από τα παραπάνω τότε η κριτική δεν μπορεί να δημοσιευθεί.

Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και την στήριξη σου στην προσπάθεια μας!