Η Πτώση της Εύας – Μνήμη | Ράνια Ταλαδιανού

0
1036

Η Πτώση της Εύας – Μνήμη

Ράνια Ταλαδιανού – Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Η Πτώση της Εύας – Μνήμη

Υπόθεση βιβλίου / Οπισθόφυλλο

Η Πτώση της Εύας – Μνήμη – Ράνια Ταλαδιανού:

«Περιµένει πάνω από τη Γη, µε το σκήπτρο τεντωµένο προς τον λιποτάκτη. Μόλις σφίξει τη λαβή, τα φτερά ξηλώνονται. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει στο µηδέν ο Άγγελος».

Η πρωτόπλαστη Εύα κατέστρεψε την ανθρωπότητα. Ακόµη θυµάµαι τους Αγγέλους να καταρρέουν µέσα στον θόλο του ουρανού, σαν πεφταστέρια. Ως άλλη Εύα, χιλιετίες αργότερα, ήταν γραπτό να οδηγήσεις σε µια νέα Πτώση. Τη δική µου. Η εντολή µας ήταν απλή· όµως µια υπόσχεση πάγωσε τα δάχτυλά µου επάνω στη σκανδάλη.

Οι απόκληροι έχουν την τάση να παρακούν τον Πατέρα τους. Δεν έδωσα προσοχή στα σηµάδια, στο όνοµα, στα ραγίσµατα της ψυχής σου. Ούτε γνώριζα τα σχέδια των αντίπαλων παρατάξεων.

Ήµουν απλώς ένας Στρατιώτης.

Εκτελούσα οδηγίες πάνω σε µια σκακιέρα που δεν ανήκε σε κανέναν Άγγελο.

Επέλεξα την απαγορευµένη για τη θέση µου κίνηση.

Έθεσα σε λειτουργία ένα σχέδιο πιο µεγάλο από τον εαυτό µου.

Δεν ήξερα, Εύα.

Αν είχα άλλη µια ευκαιρία, θα σε σκότωνα όσο ήταν ακόµη νωρίς.

Με όλο µου το είναι,
Στρατιώτης νούµερο 2.132.001
Άζραελ

Η Πτώση της Εύας Μνήμη Ράνια Ταλαδιανού

«Με φόντο το ελληνικό τοπίο, η Ράνια Ταλαδιανού πλέκει το ψυχικό νήµα της Εύας προσεκτικά. Και καθώς η πρωταγωνίστρια πασχίζει να το ισορροπήσει, οι αναγνώστες περιµένουν καθηλωµένοι το ψαλίδι που θα το κόψει οριστικά».

Ναταλία Βαϊοπούλου,
συγγραφέας

«Μια πένα που θυµίζει Τζέιν Όστεν, µια ιστορία προσαρµοσµένη στη σύγχρονη εποχή και γεµάτες δόσεις του φανταστικού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από µία νέα συγγραφέα;»

Moonlight Tales,
λογοτεχνικό blog

Η Πτώση της Εύας – Μνήμη

Ράνια Ταλαδιανού – Συγγραφέας

Η Ράνια Ταλαδιανού γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1996 στην Αθήνα. Από µικρή έβρισκε καταφύγιο στη γραφή, µέχρι που στα δεκαπέντε της ύφανε τον πρώτο της µαγικό κόσµο. Όσο σπούδαζε Περιβαλλοντολογία στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, συνεργάστηκε ως συγγραφέας και επιµελήτρια µε τη λογοτεχνική οµάδα του Moonlight Tales. Παρακολούθησε το σεµινάριο δηµιουργικής γραφής του εργαστηρίου «Scripta Manent» και διακρίθηκε στον διαγωνισµό διηγηµάτων των εκδόσεων iWrite µε τίτλο «Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο». Ασχολείται µε τη γραφιστική, τη γλυπτική και παρακολουθεί µαθήµατα υποκριτικής στην ερασιτεχνική οµάδα «Acting How».

«Η Μνήµη» αποτελεί τον πρώτο σταθµό της σειράς µε τίτλο «Η Πτώση της Εύας» και µονάχα έναν οιωνό όσων έπονται στον κόσµο των έκπτωτων Αγγέλων.

Δες ακόμα