Η τελευταία νύχτα της Αδέρας | Μιχάλης Δαγκλής

0
744

Η τελευταία νύχτα της Αδέρας

Μιχάλης Δαγκλής – Εκδόσεις Υδροπλάνο

Η τελευταία νύχτα της Αδέρας

Νέα κυκλοφορία

Η τελευταία νύχτα της Αδέρας: Ο Σίμος Σουλιώτης, είναι ένας άντρας ποτισμένος με κυνισμό, που στα 35 του χρόνια ξοδεύει τη ζωή του σε αλκοόλ και τσιγάρα στα σκοτεινά μπαρ της Αθήνας, ενώ – περιστασιακά – εργάζεται στο γραφείο ερευνών ενός παλαίμαχου ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Η ζωή του θα ανατραπεί και θα απειληθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν θα βρεθεί, στην καρδιά του χειμώνα, αποκλεισμένος στην Αδέρα, ένα ορεινό χωριό, κάπου στην ανατολική Πελοπόννησο, για την – φαινομενικά εύκολη –  υπόθεση εξαφάνισης μιας έφηβης κοπέλας.

Τίποτα όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται… Κι όσο οι κάτοικοί της δείχνουν φιλικοί στο πρόσωπό του, τόσο περισσότερο κρύβουν ένα θανατερό κι επικίνδυνο μυστικό που θα οδηγήσουν τον Σίμο σ’ έναν ασφυκτικό κλοιό θέτοντας τη ζωή του – και όχι μόνο – σε κίνδυνο.

Καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του δαίμονες και τα βαθιά του σκοτάδια όσο οι μνήμες του παρελθόντος ξυπνάνε σε κάθε του βήμα, ανακαλύπτει ότι τα σκοτάδια και οι δαίμονες στην Αδέρα είναι πολύ πιο επικίνδυνα, απειλητικά και πέρα από κάθε λογική…

Κι όσο το χιόνι πέφτει βαρύ πάνω από το μυστηριώδες χωριό, τόσο ο Σίμος εγκλωβίζεται σε αυτό και τους παράξενους κατοίκους του, μην μπορώντας να διαφύγει με κανέναν τρόπο, βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στα δίχτυα μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης που θα τον φέρει σε αδιέξοδο.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα…

Η τελευταία νύχτα της Αδέρας

Μιχάλης Δαγκλής – Συγγραφέας

Διάβασε τη συνέντευξή του Matobookalo

Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε μια ζεστή ημέρα τον Αύγουστο του 1980. Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας ωστόσο μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και τη λογοτεχνία τρόμου ξεκίνησε από νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο. Έχει πτυχίο γραφιστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Αγαλήνευτα Βάθη» των εκδόσεων Ωκεανίδα.

Bookreview – Αγαλήνευτα Βάθη

Έχει εκδώσει τη συλλογή τριών ιστοριών τρόμου «Ζωώδες Ένστικτο». Επίσης έχει γράψει τρεις μικρές ιστορίες φαντασίας και τρόμου οι οποίες κέρδισαν σε διαγωνισμό και εκδόθηκαν σε συλλογικό έργο:

  1. «Εννιά Λεπτά» – 2009 που βρίσκεται στο βιβλίο Αποκάλυψη από τις εκδόσεις Ανατολικός.
  2. «Μορμολύκειο» – 2016, που βρίσκεται στο βιβλίο Κόρες της Νύχτας από τις εκδόσεις Nightread
  3. «Κληρονομιά» – 2020 που βρίσκεται στη συλλογή Κοσμικό Έρεβος από τις εκδόσεις Allbooks.

Είναι μέλος της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συχνά αρθρογραφεί, ενώ όσον αφορά το σινεμά, θα βρείτε σκέψεις του στο γκρουπ «Το Σινεμαδάκι» στο facebook.

Δες ακόμα

Rewind, του Μιχάλη Δαγκλή

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων

Κριτικές / απόψεις

Συνεντεύξεις συγγραφέων