Mini ανάκριση: Κωνσταντίνα Μόσχου

0
1059

Η «ύποπτη» που ανακρίνουμε σήμερα φέρνει μαζί και γλυκάκι για συνοδευτικό στις ερωτήσεις μας… Εγώ πάντως σίγουρα θα δοκιμάσω λίγη Λέμον Πάι! 🙂

Το όνομά σου παρακαλώ.

Κωνσταντίνα Μόσχου

Τίτλος βιβλίου/βιβλίων σου και εκδοτικός οίκος.

Λέμον Πάι (Μιχ.Σιδέρης 2018), Όσο υπάρχει Ανατολή (2014), Η πόλη της Υδράηρας (2012), Ο θησαυρός του Ποσειδώνα (2008). Συλλογικά: Αγάπησα τον δολοφόνο μου (2011), Όλα για τη ζωή μου (2013), Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο (2014), Θρύλοι του σύμπαντος IV (2015).

1. Πως τα γράφεις όλα αυτά;;; Σοβαρά. Τι σου δίνει έμπνευση; Έχεις κάποιο γούρι, αγαπημένο μέρος, ώρα, εποχή, αντικείμενο κλπ;

Δεν το θέλω, σοβαρά, να ταλαιπωρώ τους αναγνώστες. Σκοπός μου, η ταλαιπωρία των ηρώων μου, ελπίζοντας να μην έχει και κάποιος άλλος την ίδια ιδέα.

2. Περιέγραψέ τον εαυτό σου (σοβαρά ή μη).: Άτομο εξωτερικά σοβαρό, μετρημένο. Στην ουσία, ένα μεγάλο παιδί, που λατρεύει το χιούμορ και πιστεύει πως όλα βαίνουν καλώς, ακόμη και τα κακώς.

3. Τι θα ήθελες να ήσουν εάν δεν ήσουν συγγραφέας και ότι άλλο κάνεις; Αλήθεια με τι άλλο ασχολείσαι (αν ασχολείσαι);

Ασχολούμαι με το γράψιμο, από την εποχή των δεινοσαύρων και της δημοσιογραφίας (πρώην επάγγελμά μου). Θα ήθελα όμως να ήμουν εισοδηματίας.

4. Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Γεμίζω τον ελεύθερο χρόνο μου με οτιδήποτε με ευχαριστεί εκείνη τη στιγμή. Περπάτημα, συνομιλία με φίλους, μουσική, βιβλίο, φιλμ.

5. Σε ποια εποχή και τοποθεσία θα ήθελες να ζούσες έστω και για λίγο; (φανταστικά ή μη)

Εάν υπήρξε εποχή με καλύτερους ανθρώπους και ιδέες, αυτήν θα επέλεγα. Εάν φυσικά υπήρξε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, εάν δεν το ζήσεις.

6. Ποιος ήρωας βιβλίου θα ήθελες να είσαι, να έκανες παρέα ή να συναντούσες;

Οι ήρωες των βιβλίων είναι φορτωμένοι με προβλήματα. Μπορεί να μας αρέσει το στόρι, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Προτιμώ μια φυσιολογική ζωή.

7. Τελευταίο βιβλίο που διάβασες και σ’ άρεσε (εντάξει εάν θες πρότεινέ μας και βιβλία γενικά).

Εξαιρετικά, 5/5, Γαλανόπουλος: Ο ιδανικός ντετέκτιβ. Δανέλλης: Νεκρές ώρες. Λύτρας: Λάθε βιώσας. Καραγάτσης: Το χαμένο νησί. Γουάιλντ: Εννέα μαγικά παραμύθια.

8. Γιατί να διαβάσουμε το (τελευταίο) βιβλίο σου;

Πιστεύω πως το Λέμον Πάι δεν θα σας αφήσει να το αφήσετε. Οι ήρωες έχουν χιούμορ, και η πρωτοτυπία του είναι στο ύφος. Δράση και ανατροπές, ως το τέλος!

9. Επόμενο βιβλίο ετοιμάζεις; Ακούμε νέα.

Ακολουθεί η επιστροφή του ντετέκτιβ Στάθη Παντελιά στη νέα του περιπέτεια, είτε ένα ακόμη αστυνομικό με καινούργια ηρωίδα, σε μια αληθινή ιστορία, που είναι ήδη έτοιμα.

10. Ερώτηση που θέλεις να σου κάνει κάποιος και ποτέ δεν στην έχει κάνει.

Απάντηση στην υποθετική ερώτηση: «Πότε θα σταματήσετε να γράφετε;» Πεισμώνω και μόνο στη σκέψη. Δεν το ξέρω, δεν απαντώ ούτε στον εαυτό μου.

Που μπορεί να σε βρει κάποιος πχ social media, email κλπ

Μπορεί κάποιος να με βρει στη διεύθυνση:

https://www.facebook.com/konstantinamoschouwriter/

Θέλεις να μας πεις κάτι άλλο; Εκφράσου ελεύθερα!

Ένας συγγραφέας είναι κατά βάθος δυστυχής. Όταν η ιστορία του φτάνει στο τέλος, θυμάται πως είχε τόσα ακόμα να πει! Γι’ αυτό και ξαναγυρίζει πίσω και αναστατώνει το γραπτό του, διορθώνοντας και αλλάζοντας το σύμπαν. Όσες φορές και αν του αφήσεις το κείμενο, τόσο περισσότερα θα βρει λάθη, θα προσθέτει και θα αφαιρεί σαν αφιονισμένος. Θερμή παράκληση προς τους αναγνώστες: Μην ξεπετάτε τις σελίδες. Μπορεί να χάσετε κάτι σημαντικό. Είναι όπως όταν ψάχνουμε ένα χαμένο δαχτυλίδι, και αυτό να έχει παραπέσει σε μια κρυφή χαραμάδα του πατώματος. Ο συγγραφέας έκανε τόσο κόπο για να το κρύψει, μην του στερείτε τη χαρά να το ανακαλύψετε, ειδικά όταν είναι ατάλαντος.

Η αφιέρωσή μου: «Η φαντασία είναι ένας τρόπος για να ταξιδεύουμε. Όμως, ανάμεσα στο πριν και στο μετά υπάρχει το τώρα. Ζήσε τη στιγμή, ακόμα και μέσα στη πεζότητά της! Η ζωή είναι ωραία, γλυκοξινοπικρόστυφη, όπως ένα κομμάτι λέμον πάι!»

∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼

Ευχαριστούμε πολύ την Κωνσταντίνα Μόσχου για το χρόνο της και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα βιβλία της!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το βιβλίο της Λέμον Πάι εδώ.

∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼   ∼

Θες και άλλες ανακρίσεις; Κλικ εδώ.

Μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς τα #readgreekauthors και #translategreekbooks.