ΜΟΤΕΛ 430-71 – Παράνοια (#1) | Παντελής Μαυρομμάτης

0
1431

ΜΟΤΕΛ 430-71 – Παράνοια (#1)

Παντελής Μαυροµµάτης – Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Μοτέλ 430-71

Υπόθεση βιβλίου / Οπισθόφυλλο

ΜΟΤΕΛ 430-71 – Παράνοια (#1) – Παντελής Μαυροµµάτης:

Βρισκόµαστε στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Ευρώπη εξακολουθεί να µαστίζεται από τις µεσαιωνικές δεισιδαιµονίες, τα παγανιστικά θρησκευτικά κινήµατα και την ατέρµονη βία, ενώ η πανούκλα θερίζει. Ο νεαρός πρωταγωνιστής της ιστορίας ξεκινάει την περιπλάνησή του όταν ο αλκοολικός και δύστροπος παλαιοπώλης, στο κατάστηµα του οποίου ο µικρός εργάζεται, του αναθέτει µια πολύ παράξενη αποστολή. Θα πρέπει να διανύσει µε τα πόδια µια µεγάλη απόσταση, για να ανακαλύψει πού βρίσκονται και να φέρει πίσω κάποια παλαιά αντικείµενα από ένα µακρινό παλαιοπωλείο, το οποίο εδώ και χρόνια οι φήµες λένε ότι έχει κλείσει. Με τους κινδύνους και τον τρόµο να ελλοχεύουν παντού, ο µικρός καταφθάνει σε ένα εγκαταλελειµµένο µοτέλ. Το βλέπει σαν όαση, µετά από τόσες ώρες οδοιπορίας σε άγνωστους και τροµακτικούς τόπους. Δίχως να γνωρίζει τι πρόκειται να επακολουθήσει, χτυπάει την πόρτα του µοτέλ. Η περιπλάνησή του σε µια επίγεια Κόλαση µόλις έχει ξεκινήσει.

Ατέλειωτες νύχτες τρόµου, οδοιπορίες µέσα σε βροχερούς και παγωµένους τόπους, ένας µακρινός λόφος µε βλάσφηµα µυστικά, συνεχείς δυσάρεστες εκπλήξεις πέρα από τα όρια κάθε λογικής, άπλετη και δυσβάσταχτη ταλαιπωρία, µακάβρια σκηνικά, εφιάλτες, βία, µίσος, σαδισµός, αιµατοχυσία, κλειστοφοβία. Η απόλυτη παράνοια, αποτυπωµένη σε ένα µυθιστόρηµα που κόβει την ανάσα.

ΜΟΤΕΛ 430-71 Βιβλίο 1ο Παράνοια Παντελής Μαυροµµάτης

Παντελής Μαυροµµάτης – Συγγραφέας

Ο Παντελής Μαυροµµάτης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Πάτρα, όπου εξακολουθεί και διαµένει, αν και θα προτιµούσε να ζει σε κάποια παγωµένη χώρα του βορρά. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού και αγαπάει τη µέταλ µουσική. Στον ελεύθερο χρόνο του αρθρογραφεί για το site Θεµατοφύλακες Λόγω Τεχνών και ασχολείται µε τη βιβλιοθήκη του. Θεωρεί ως κορυφαίο συγγραφέα της λογοτεχνίας του φανταστικού τον H. P. Lovecraft, ο οποίος και τον µύησε στο εν λόγω είδος, ενώ ιδιαίτερα ψηλά στη λίστα του βρίσκονται οι Arthur Machen, Algernon Blackwood, W. H. Hodgson, Edgar Allan Poe και Ray Bradbury. Του αρέσει να γράφει διηγήµατα, δύο εκ των οποίων, «Ο Διάβολος του Γκούλκαντρι» και «B.Y.M.R.», διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς και κυκλοφορούν ήδη σε συλλογές.

Δες ακόμα