Υπόθεση βιβλίου / Οπισθόφυλλο

Xριστούγεννα 1972. Κορυφή του Ολύμπου. Ο Ελληνοϊταλός Διόνυσος Κολλίνι καλεί τους συγγενείς του για την αναβίωση ενός σικελικού εθίμου. Του αστυνομικού παιχνιδιού χαρτιών «έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο», με αφηγητή του παιχνιδιού τον μπάτλερ και πιστό του φίλο.

Στο τραπέζι του σαλονιού, υπό τη μουσική του Ριγκολέττο του Βέρντι, η τράπουλα μοιράζεται. Τα απλά χαρτιά είναι τα θύματα. Ο βαλές καρδιά ο δολοφόνος. Και ο άσσος μπαστούνι ο μαφιόζος, δηλαδή ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο.

«Έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο. Κλείστε τα μάτια. Ο δολοφόνος σηκώνει το χέρι. Ο μαφιόζος τα ανοίγει και βλέπει ποιος είναι ο δολοφόνος. Τα κλείνει. Μόλις χτυπήσω το χέρι μου, ανοίγετε όλοι τα μάτια και το παιχνίδι ξεκινά». Μπαμ! Αντί για το χέρι του αφηγητή, χτυπάει το κεφάλι ενός εκ των παιχτών στο τραπέζι… Νεκρός. Από την παλάμη του γλιστρά ο άσσος μπαστούνι.

Στο όρος των θεών φτάνει η κόρη του Αλέξανδρου Ζαφείρη -διασημότερου Έλληνα ντεντέκτιβ- Άρτεμις. Αντιμέτωπη με ένα μυστήριο που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια όλων. Στα κλειστά μάτια. Όλοι οι ύποπτοι ήταν παρόντες στον φόνο και όλοι θύματα του γεγονότος. Όχι όλοι. Κάποιος κρατούσε τον βαλέ καρδιά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή††††

9 ΣΧΟΛΙΑ

  • Είναι το συγκλονιστικότερο αστυνομικό έργο που γράφτηκε ποτέ! Σας το λέω εντελώς αντικειμενικά. Μη βλέπετε που έχω ίδιο ονοματεπώνυμο με τον συγγραφέα. Τυχαίο. Είμαι αθώος!

    • Να μαζευτείτε όλοι μαζί να παίξουμε Παλέρμο! Θα περιμένω με χαρά την κριτική σας….

     • Ε να αυτά τα αυθόρμητα σχόλια έρχονται και σε αναγκάζουν να το διαβάσεις με την πρώτη ευκαιρία. Λες και είμαστε τίποτα φανς αστυνομικής λογοτεχνίας. 😛

     • Περιμένω κριτική λοιπόν.
      Υ.Γ. Αν μαντέψετε τον δολοφόνο θα καταγγείλω το site σας στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράνομες προβλέψεις και μαγεία!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here