Αέναη μάχη – η Πτώση | Κριτική – άποψη

0
1739

Αέναη μάχη – Η Πτώση – Άννα Σπανογιώργου

Πρόσφατα είχα τη χαρά να διαβάσω το πρώτο βιβλίο της σειράς Αέναη Μάχη, η Πτώση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο (μέρος του οπισθόφυλλου)

Η Πτώση, αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει. Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα. Ή μήπως όχι;

Η άποψή μου

Ήδη από την περιγραφή κατάλαβες κάποια πράγματα. Αυτό που ίσως δεν κατάλαβες είναι ότι πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας. Ναι, ναι. Αν και θα βρεις έρωτα, φιλία, μίσος, εσωτερικές μάχες και άλλα τέτοια στοιχεία, όλα αυτά περικλείονται από τη σφαίρα του φανταστικού.

Η ιστορία του είναι ιδιαίτερη γιατί ενώ έχει στοιχεία που τα συναντάς και σε άλλα βιβλία, η συγγραφέας εδώ, τους δίνει μια άλλη οπτική εν τέλει.

Η Κάτια, η πρωταγωνίστρια, δουλεύει ουσιαστικά για τον Άρη χωρίς να ξέρει για τι ακριβώς πληρώνεται. Περνάει απλά τις ώρες της διαβάζοντας το κόκκινο βιβλίο της έξω από μια κλειστή πόρτα. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν και από κει ξεκινάει ένα ταξίδι που ποτέ δεν φανταζόταν. Η μάχη ανάμεσα στο «καλό» και στο «κακό»  θα ενταθεί και εκείνη θα πρέπει να πάρει μέρος χωρίς ουσιαστικά να ξέρει ούτε που μπλέκει, ούτε ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι που την περιτριγυρίζουν. Ο φανταστικός κόσμος στον οποίο τόσο καιρό ζει χωρίς να έχει καταλάβει, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια της αλλά και τα δικά μας και οι εκπλήξεις ξεκινούν.

Η φωτογραφία μας ανήκει και δημοσιεύθηκε αρχικά στο λογαριασμό μας στο Instagram

 

Αν κάτι μου άρεσε πολύ σε αυτό το βιβλίο, πέρα από την ιστορία του, είναι η ωραία, στρωτή και άμεση γραφή του. Χωρίς υπερβολές ή περιττές περιγραφές σε βάζει στο κλίμα. Σου παρουσιάζει κάθε σκηνή με τρόπο που νιώθεις ότι τα βλέπεις μπροστά σου να συμβαίνουν. Όσο για τους κεντρικούς ήρωες μπορώ να πω ότι γίνονται αμέσως συμπαθείς και θες να πας μια βόλτα μαζί τους, να καθίσεις να ακούσεις τις ιστορίες τους και να γελάσεις μαζί τους.

Το τέλος του βιβλίου μου άρεσε, αλλά μου δημιούργησε περισσότερες απορίες αντί να με ξεμπερδέψει. Αυτό έγινε εσκεμμένα φυσικά από τη συγγραφέα για να καίγεσαι να μάθεις τι γίνεται παρακάτω. Το επόμενο βιβλίο της σειράς ευτυχώς βγήκε αυτές τις μέρες. Άνοδος. Πιστεύω ότι εκεί θα βρω αρκετές απαντήσεις και για τον κόσμο στον όποιο διαδραματίζονται τα γεγονότα αλλά και για το ποιοι ακριβώς είναι τελικά όλοι αυτοί.

Συμπέρασμα

Πέρα απ΄ το εκπληκτικό εξώφυλλο του βιβλίου (μα γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να σας λέω πόσο αγαπώ μερικά εξώφυλλα) η Άννα Σπανογιώργου με την Πτώση μας δίνει ένα δυνατό ξεκίνημα για τη σειρά βιβλίων της με ηρωίδα την Κάτια και το φανταστικό της κόσμο.

Οπότε σου δίνω μια συμβουλή.

Όταν αποφασίσεις να διαβάσεις την Πτώση αγόρασε και τα δύο βιβλία μαζί, γιατί σίγουρα δε θα μπορείς να μείνεις μόνο στο πρώτο.

Αέναη μάχη – Η Πτώση: Βρες το βιβλίο εδώ

Διάβασε την Μini ανάκριση της Άννας Σπανογιώργου

Δες περισσότερες bookreviews