Λίγη μαγική αστερόσκονη – Βασίλης Μέγας

0
906

Songstory challenge

Συμμετοχή: Βασίλης Μέγας

Τραγούδι-Έμπνευση: Μαγικά χαλιά

Ερμηνευτής: Λευτέρης Πανταζής

Στίχοι: Δήμος Μυλωνάς

Μουσική: Δήμος Μυλωνάς

 

Λίγη μαγική αστερόσκονη

Είχαν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο Φρέι είχε εγκατασταθεί στην πόλη της Ντεσύλ. Ο λόγος που το είχε κάνει αυτό ήταν επειδή είχε ερωτευτεί παράφορα την πανέμορφη πριγκίπισσα Δέλσα με τα καθηλωτικά γαλάζια μάτια. Την είχε δει τυχαία σε μια γιορτή στην πρωτεύουσα Αθέρ να κάθεται δίπλα στον πατέρα της, τον Ηγεμόνα της Ντεσύλ και από τότε δεν μπορούσε να την βγάλει απ’ το μυαλό του. Αλλά κι εκείνη τον είχε δει, γοητευτικό και όμορφο παρά τα φτωχικά ρούχα που φορούσε και κάτι είχε σκιρτήσει μέσα της. Μια μέρα μάλιστα του είχε στείλει κι ένα γράμμα με τον προσωπικό της αγγελιαφόρο. Ο Φρέι το κρατούσε συνέχεια επάνω του από τότε που ‘χε έρθει στην Ντεσύλ και πάντα το διάβαζε τα βράδια πριν κοιμηθεί.

Επειδή είναι προσωπικό γράμμα δεν μπορώ να σας πω τι έγραφε.

Απ’ τους ποιητικούς μονολόγους του νεαρού άντρα ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως η πριγκίπισσα Δέλσα ζητούσε από τον Φρέι να βρει έναν τρόπο να την πάρει από το παλάτι και να φύγουν μακριά. Δεν είναι ότι ο πατέρας της την καταπίεζε. Όχι. Απλώς, η Δέλσα ήθελε να ζήσει μια περιπέτεια με τον Φρέι προτού θερμοπαρακαλέσει τον πατέρα της να την αφήσει να τον παντρευτεί.

Ο πατέρας της ήταν καλός άνθρωπος. Θα την άφηνε να παντρευτεί όποιον ήθελε. Αρκεί ο υποψήφιος γαμπρός να αποδείκνυε την αξία του πρώτα. Πως όμως θα έπαιρνε την πριγκίπισσα απ’ τον υψηλότερο πύργο του παλατιού με εκατό φρουρούς να στέκονται εμπόδιο ανάμεσα σ’ εκείνον και στην ζαφειρένια πόρτα που οδηγούσε στο δωμάτιο της; Ήταν πολύ δύσκολο να τους πολεμήσει όλους και ακόμα πιο δύσκολο να σκαρφαλώσει σ’ εκείνον τον πανύψηλο πύργο. Τι μπορούσε να κάνει;

Βλέποντας την αγωνία του, ένας γείτονας του Φρέι αποφάσισε να τον βοηθήσει. Του έδωσε ένα πουγκί με μαγική αστερόσκονη και δύο χαλιά και του είπε το προφανές. “Χρησιμοποίησε την σκόνη στα χαλιά αφού πρώτα τα πλύνεις. Να προσέχεις όμως λίγο στην αρχή γιατί κλωτσάνε”. Ο Φρέι χρησιμοποίησε αμέσως την σκόνη και τα χαλιά άρχισαν να σηκώνονται και να αιωρούνται πάνω από το έδαφος. Αυτό ήταν. Η πριγκίπισσα Δέλσα θα έπεφτε στην αγκαλιά του και μαζί θα ταξίδευαν στα πέρατα του κόσμου. Επιτέλους, θα χαιρόταν τον έρωτα του μαζί της. Αλλά αρκετά με τον ενθουσιασμό. Ο Φρέι έπρεπε να πάει στον πύργο. Κι εκεί πήγε με τα δύο ιπτάμενα χαλιά και χτυπώντας το παράθυρο της πριγκίπισσας είδε πολύ σύντομα να του ανοίγει το πιο όμορφο πλάσμα της υφηλίου.

“Έλα” της είπε και έδωσε το χέρι του κι εκείνη ανέβηκε στο δικό της χάλι και μαζί πέταξαν ψηλά στον ουρανό, ψηλά απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά.

Και έζησαν όλοι ευτυχισμένοι, μα αυτοί ακόμα πιο πολύ.

Και ύστερα έγινε ένας σεισμός και ο πύργος παραλίγο να πέσει, αλλά δεν έπεσε και ο Φρέι είπε τότε στην Δέλσα ότι είχε πληγωθεί πολύ από μια γυναίκα στο παρελθόν και πως φοβόταν μην την χάσει. Αλλά αυτή του ορκίστηκε πως δεν θα τον πλήγωνε ποτέ και θα τον αγαπούσε για πάντα. Εκείνος της έταξε τον κόσμο όλο και λίγο καιρό μετά παντρεύτηκαν. Και έκαναν τρία παιδιά που τα φρόντιζε ο παππούς, γιατί ο Φρέι και η Δέλσα ανέβαιναν συχνά πυκνά στα ιπτάμενα χαλιά κι εκεί ζούσαν τον έρωτα τους. Και όλο ανέβαιναν ψηλά, απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά.

Κάποια στιγμή όμως, τα χαλιά βάρεσαν μια απεργία, γιατί βαρέθηκαν να τους κουβαλάνε και να φέρνουν ψώνια απ’ την αγορά και έφυγαν μακριά. Αυτό βέβαια δεν τους πείραξε καθόλου γιατί ο Φρέι είχε μπόλικη μαγική αστερόσκονη στο παντελόνι του. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως δεν θυμόταν που το είχε αφήσει μέσα στο αχανές παλάτι του πεθερού του.

Αν σου άρεσε η ιστορία, ψήφισέ την εδώ.